Wednesday, March 9, 2011

Fehér csokoládés-mentás panna cotta

Azt hiszem mostanában eléggé elhanyagoltam a desszerteket, pedig azért sütöttem, de inkább régi kedvencek és fagylaltok kerültek terítékre. Már jó ideje nem tudok szabadulni a fehér csokoládé-menta kombinációtól, de egyszerűen nem tudtam eldönteni merre induljak. Egyébként is teljesen mentalázban égek, nincs nap, hogy valamilyen formában ne kerüljön az asztalra, tegnap például bárányt kísért, amely gyrosban végezte, a menta pedig az öntetben fogalalta el a helyét. Hosszas töprengés után végül panna cotta mellett döntöttem, melyet házi ananász chips és friss marakuja kísért. Először karamellizált rumos ananásszal akartam tálalni, aztán abból marakuja szósz lett volna, de végülis spontán a friss gyümölccsel koronáztam meg.


Hozzávalók:
250 ml tejszín
75 ml tej
50 g fehér csokoládé
1 csokor menta
12 g cukor
2 lap zselatin


Alacsony hőfokon tegyük fel melegedni a tejszínt és a tejet a mentával együtt. Mielőtt elérné a forráspontot tegyük félre és hagyjuk állni 5 percig. Ezután távolítsuk el a mentát, ha szükséges szűrjük le majd tegyük vissza a még meleg tűzhelyre és keverjük hozzá a csokoládét és a cukrot. Ha elolvadt a csokoládé és simára kevertük adjuk hozzá az előzőleg beáztatott zselatint majd keverjük el. Öntsük 4 kicsi tálkába és tegyük legalább 5 órára a hűtőbe.

8 comments:

Frau Paprika said...

A barátnőm pénteken mentás desszertet csinált, azóta benne maradt a fejemben, hogy kellene valami, főleg egy desszert. Ezt pedig nagyon szeretném... :)

Citromhab said...

Imádom a mentás desszerteket:-)

duende said...

:)) Egy húron pendültünk! :)

Raindrop said...

3 napja ettem egy tábla mentás csokit. Még mindig a számban van az íze, és bár a fehér csokit nem szeretem, biztosan remek ez is.

Unknown said...

Nagyon jól mutat a házi ananászchips és a savanykás marakuja is gondolom jól egyensúlyozta a fehér csoki édességét. Szuper kis desszert ;)

Raindrop: Én is sokáig utáltam a fehér csokit, míg egy csokiboltban egyszer meg nem kóstoltam igazán jól készített fehér csokit (ami tulajdonképp már inkább sárgásba hajlik). A bolti édes "tejportáblát" továbbra sem kedvelem, viszont egy jó fehér csokit érdemes megpróbálnod, majd ha keresztezi az utadat ;)

chriesi said...

@Frau Paprika: Még van egy adag. ;)

@Citromhab: :)

@duende: Azám, most nagyon! :))

@Raindrop: Én sem vagyok oda a fehér csokiért, már csak azért sem mert nem könnyű igazán jó minőségűt emberi áron kapni, a többivel meg úgy vagyok ahogy Beatbull.

@Beatbull: Az előbb kapcsoltam be a sütőt 200°C-ra és szépen megégett a maradék chips. Pedig nem volt egyszerű szép vékonyra szeletelni és egyébként is...

Bor, só, meg a héja said...

marakujával egészen nyári hangulata van ennek a desszertnek,a mentacsokros fotó pedig nagyon szép lett.

chriesi said...

Köszönöm, örülök, hogy tetszik! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...