Thursday, March 17, 2011

Marhahátszín feketgyökérrel, tormás-vargányás szósszal, pecsenyelével és sült balzsamecetes hagymával

Messze még az idei spárga, úgyhogy ehhez az ételhez a téli spárgát választottam, vagyis a feketegyökeret. Emlékszem, olyan 2 évvel ezelőtt egy helyi élelmiszerlánc újságjában arra buzdította a vásárlókat, hogy vegyenek perui spárgát ezzel támogatva az ottani földműveseket. Talán még azt is kihozták belőle, hogy környezetbarát, a hosszú szállítási út ellenére...azt hiszem valahol itt abba is hagytam a cikk olvasását és csak legyintettem, hogy egyétek meg ti. Sosem veszek import spárgát, de akkor kivételt teszek, ha valahol magyart látok, azért azt nem szabad kihagyni, nem igaz? Vasárnapról még maradt két szelet marhahátszín, így már csak valami szósz hiányzott, amihez a tormára és a vargányára esett a választásom.


Hozzávalók:
100 ml vargányalé
150 ml barna borjú alaplé
1 salotta
2 ág kakukkfű
50 ml crème fraîche
3 ek frissen reszelt torma
70 g vaj
só, bors


Áztassunk be egy marék szárított vargányát és öntsük fel forró vízzel, majd hagyjuk állni egy órát. Öntsük egy lábosba a vargányalevet, az alaplevet, a kockára vágott hagymát és a kakukkfűvel együtt főzzük a felére. Ezután adjuk hozzá a
crème fraîche-t és főzzük 5 percig. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a reszelt tormát majd keverjük bele a kockára vágott vajat. Szűrjük le, ízesítsük és tálaljuk.

4 comments:

Unknown said...

Ezt a képet kiszúrtam facebookon is ;) Nagyon tetszik, csodaszép a tálalás! Ezek a kis hagymaszirmok nagyon jól mutatnak.

chriesi said...

Köszönöm, örülök neki, hogy tetszik! :)

Foodafok said...

Leesett az álam, elgurult a szemem, elakadt a lélegzetem.

chriesi said...

Szóhoz se jutok! Köszönöm! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...