Hozzávalók:
300 g liszt
300 ml víz
150 g szójacsíra
50 g bambuszcsíra
150 g káposzta
1 répa
póréhagyma vagy újhagyma
szójaszósz
friss gyömbér
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJ0iQ0kgOdtGosWmlItvfW63Ctg5M5h-2DaCsDMdJ3gacgK78qDe3JZQkL0ajItaBvJkshH8PaB6vzoUynSVnZMBe0IAdVl8BtWQ2szImFgKkjntg7G9K0nXcqwpFc0yPpQLDaIZ4knjk/s400/_springrolls1.jpg)
A tésztához összekeverjük a lisztet és a vizet, majd hagyjuk állni legalább 3 órán keresztül. Ezután kézzel 15-20 percen keresztül verjük a tésztát, vagy amíg sima és elasztikus nem lesz. Melegítsünk egy lapos serpenyőt közepes hőfokon forróra, majd vegyük lejebb és kezdjük el sütni a palacsintákat. A kezünket mártsuk a tésztába, majd kenjünk a serpenyőre karikákat. Lásd a videot. A töltelékhez vágjuk a zöldségeket vékony csíkokra és pírtsuk meg forró szezámolajban a frissen reszelt gyömbérrel olyan 1 perc alatt, adjuk hozzá a szójacsírát, keverjük át szójaszósszal, hagyjuk kihűlni és süssük ki a kész tekercseket forró olajban.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhT-wBYJEg6hoe6E1G84hP_eS-BeMedMitluBo6P9gzuJCV2pp5oP5Cq0NCFpuNB8h6NHfAhGkPN35ed0qPl_ErP1GuevCFrmanFrc3HQmavU_QFZtwvy4OlzmaNb1Kq5agPMTVCQpeElo/s400/_springrolls.jpg)
10 comments:
Imádom a tavaszi tekercset, de kicsit félek ettől a kenegetéstől...
Egyébként mennyi palacsinta lesz ebből az adagból? nem túl sok?
Jól néz ki, ilyent sem ettem soha még .-)Remélem egyszer sor kerl rá :-)
@Kata: Minden a tészta állagán múlik, szerintem nagyon szórakoztató csinálni, persze van még mit gyakorolnom. Olyan 35-40 lesz belőle kb, persze lehet egy profi többet kihoz. Kezdésnek szerintem elég 100 g lisztből csinálni, amolyan tesztként.
@Ottis: Köszi! Csak rajtad múlik. ;)
Hát komolyan mondom, csúcs vagy! :) Ezt nekem is ki kell próbálnom. Van rizslisztem is, lehet hogy mindkettővel kipróbálom. Fantasztikus! :)
Köszi szépen. :) Ha rizsliszttel is ki akarod próbálni akkor 10:3 aranyában tegyél bele rizslisztet. Ez viszont nem tudom, hogy működik e vagy sem, mert nem próbáltam még.
Ez nagyon jó. Valamelyik nap ki kell próbálnom.
Köszönöm! Sok sikert és türelmet hozzä! :)
Üdv!
Nagyon jól néz ki, ki szeretném próbálni,
A tészta töltésénél stb, benedvesíted a tésztát?
Üdv a sarkon!
Nem, a friss tésztát nem szabad benedvesíteni, ezt úgy értem, hogy beáztatni az egészet, mert használhatatlan lesz. Viszont a szélét picit be lehet kenni vízzel, hogy jobban egyben maradjon.
Remek recept, köszönöm! Nagyon ízlett a családnak!
Post a Comment