![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9-XrpoYGDQ-MI-ZNJ_MbrLNKq37gcHJHXCO_7OvmQQqyNNNF9wyxJM839QxDQ4JShJAtENyZYxNX0QlqIxgkABeyea5DU9IwTkPepSzNWluYDtvfG2A3aKMMmHkVPqH86OJNc5STHjbc/s400/_hotstirfry1.jpg)
Hozzávalók:
300 g sertésszűz
2 gerezd fokhagyma
1 1/2 ek ötfűszer keverék
1 darab gyömbér
1 chili
3 ek rizsbor vagy sherry
2 ek szójaszósz
1 ek kukoricakeményítő
zöldhagyma
sárga paprika
szójacsíra
fekete ecet
szójaszósz
osztrigaszósz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqTjDvOqMXkFOapVzH8OZ08r0_K57GMHjb5fInD1uhyc75EoSfJRdsfd-tkRr3cp1GokXRWhR8FAAUKq38Tq_plrE2kEc6a2QV_ZXGbbn_z_jhHKIj1x7nkmFfUjKwu36iCv6BtGmlA8U/s400/_hotstirfry0.jpg)
Marináljuk a vékony szeletekre vágott húst szójaszószba, sherryben az ötfűszerrel, a szeletekre vágott fokhagymával, gyömbérrel és az apróra vágott chilivel. Hagyjuk állni legalább egy órát, de akár egy éjszakát. Hevítsünk szezámolajat és pirítsuk meg a marinádból kivett fokhagymát, gyömbért és chilit benne, majd vegyük ki. Szórjuk rá a keményítőt a húsra és keverjük át. Süssük meg a hússzeleteket, majd tegyük félre. A forró wokba dobjuk a felvágott paprikát, majd öntsünk rá egy kevés fekete ecetet. Ha elfőtt adjuk hozzá a többi zöldséget szójaszósz és osztrigaszósz kíséretében, valamint a marinádot is öntsük rá, majd 1-2 perc után keverjük bele a húst és tálaljunk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivBg8WdN6jXPK6-Lyci0t0KhpXFMCb0YZnFjCke0SvDigi8lVa0gL8NXiiyvbUAIyvR7YNZbfn1pB6SYfAxkVK-W3lvh0UFxZ8u6_1-BqzpsN8KH7M9Re4otB1ut34oKtZVKgFCBfAwUY/s400/_hotstirfry2.jpg)
2 comments:
Tyű! Szemre is gyönyörű! megkóstolnám, nagyon szívesen... :)
Nagyon szívesen megkínálnálak. :)
Post a Comment