Thursday, October 7, 2010

Szőlő és frangipane tart

Micsoda hét! Napok óta nem volt egy rendes ebédben részem, csak virsli és pizza került az asztalra. Ennek az az oka, hogy szombatra egy jó adag süteményt kell leszállítanom, és így mást sem csinálok mint tésztát gyúrok, krémeket gyártok. Remélem viszont, hogy ma már lesz időm főzésre is, mert csak leveles tésztát hajtogatok és egy-két apróságot készítek el, úgyhogy minden esély meg van arra, hogy hamarosan valami sós ételről írhassak. Tegnap sütöttem egy svájci diótortát és egy adag Bakewell tart-ot. A végén volt egy kis maradék tésztám és frangipane masszám, ezért gondoltam összedobok egy szőlős tart-ot magunknak is, hiszen nehéz ellenállni a sütinek egy süteménytől illatozó lakásban.

Hozzávalók:
a tésztához:
125 g liszt
50 g vaj
40 g cukor
1/2 tojás
1 csipet só


A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, cukorral, sóval és a tojás hozzáadásával omlós tésztát gyúrunk, amit 1 órára a hütőbe teszünk. Fé órával használat előtt vegyük ki.

a frangipane-hoz:
42 g vaj, szobahőmérsékletű
42 g porcukor
1 tojás

42 g darált mandula
10 g liszt

Keverjük a vajat a porcukorral krémesre majd keverjük hozzá a tojást. Forgassuk bele a darált mandulát és a lisztet. Nyújtsuk ki a tésztát és kenjük meg frangipane masszával, de hagyjunk kb. 1 cm-et a szélén üresen. A tetejére szórjunk szőlőszemeket és süssük 25-30 percig 180°C-on.

3 comments:

Frau Paprika said...

Most szívesen beleszúrnám a villám... ;)

Bianka said...

Nagyon guszta

chriesi said...

Gyere még van egy szelet! ;)

Köszi Bianka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...