![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWw_nb6AMr1aTOKcC2hS9jpLa1aj2jWjXpMGQhsehYwcavcIJoBGeeMq882Mwtv0z_HN91igcz-7jQtCI6eVCCWHEk3Lzn25ni8Tn_h0SdaS6D5AYSOTABnEFsVbwsp4Kxi6xmkC5IRsU/s400/_hazelnutmacaron1.jpg)
70 g tojásfehérje (5 napig hűtőben tartott, majd a sütés előtti éjszakán kivett)
90 g finomra darált mogyoró
122 g porcukor
40 g cukor
citromlé
1 csipet só
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNTC6RFNSqDx-gvLj_MHAIy4NL6-dhKh89QWMGL2o1T4Xg9gzYJnNR11yREOB3NtjoUygAwXvah4m2nx71UPttNqhkZMxLQknLNz6QPqoVf_NITCVBT0zqq7p7tEElLsURyJ22Sbln-iw/s400/_hazelnutmacaron2.jpg)
Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Szitáljuk le a porcukrot és a darált mogyorót, előtte daráljuk át együtt mixerben. Verjük fel a tojásokat, amint habosodni kezd adjunk hozzá 2 csepp citromlevet és egy csipet sót, majd szórjuk bele a cukrot. Keverjük bele a porcukros mogyoró felét, aztán amint homogén a maradékot is. Nyomjuk ki a macaronokat vagy szilikonlapra vagy sütőpapírra és hagyjuk álln egy fél órát. Süssük 13 percig ha kicsik, ha nagyobbak akkor néhány perccel tovább. Hagyjuk kicsit hűlni mielőtt leszedjük a papírról. A tejcsokoládé ganache-hoz keverjünk egy villával 75 g vajat krémesre és darabojunk fel 90 g csokoládét és tegyük egy tálba. Főzzünk fel 55 ml tejet és öntsük a csokoládéra, majd egy fakanállal keverjük addig, míg elolvad. Amint elérte a 60°C-ot keverjük hozzá a vajat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBspQqMHQYbl45JR7GoEr-xK_YVCCLPYQi0N4qwOkKJo-VhIBf7nIQC-QYF81PNTgvAhy6ttRsJbRfEdQFjirRtH4EzXqngG5qiudv3sREHmOB0xXnHfCv-k2peUv16URWHCyrsQnsrN0/s400/_hazelnutmacaron3.jpg)
8 comments:
Ó de kínálják magukat! :) Nem vagyok macaron-fun, még csak késztetést sem éreztem soha hogy elkészítsem, pedig a blogok egy időben hemzsegtek tőle, de ezt, ezt megkóstolnám. Mesés! :)
Még soha de soha nem készítettem macaront, viszont imádom. Talán karácsonyra rászánom magam... talán... ez kb. olyan mint nálad a kenyérsütés :)
Remek!
@duende: Köszönöm! Én csak olyat sütök, amiben nincs mesterséges szinezék.
@Édes és Keserű: Ráérünk mi arra még... :DDD Szerintem ha tojásfehérjék öregek nem ronthatod el.
@Ildy : Köszi :)
Nem sütöttem még macaront, de olyan könnyedén írsz róla, mintha egy egyszerű bögrés sütit készítenél! :) A recepted alapján belevágnék. Hmmm, alszok rá még néhányat.
Az elején megszenvedtem velük, ez a könnyedség valószínűleg a megkönnyebbülés szele. :D
Most látom, hogy te is csináltál korábban mogyoróval macaront (én szilveszerkor ötleteltem ki, Nutellával töltve ;)). Neked nem lett nagyon tömény a tészta, márminta habcsók? Én csak részben cseréltem le őrölt mogyoróval, de még így is sokkal sűrűbb volt, mint mandulával :S És elég durván is nézett ki... Pedig nagyon bejött az embereknek, úgyhogy akarok majd máskor is gyártani ;)
Húú ez itt még a francia meringue-es verzió, és erre már nem emlékszem, arról nem is szólva, hogy elég kis nyomik lettek. Viszont a másik amit már olasszal, vagyis cukorsziruppal csináltam azt megtalálod itt:
http://mandulasarok.blogspot.com/2011/07/mogyoros-macaron-kaves-karamell-ganache.html
Láttam a blogodon, hogy te is úgy gyártod őket. Nekem nem lett tömény a habcsók, sőt nem is igazán különbözött a mandulástól, már az ízét leszámítva. :)
Post a Comment