Monday, February 7, 2011

Lusta vasárnap

Hétvégén, de leginkább csak vasárnap, nagyon szeretek olyan ételeket készíteni, amelyek nem járnak sok munkával. Legjobban talán azt kedvelem, amikor minden a sütőben sül meg és nekem tálalás előtt már csak a salátával, netán valamilyen szósszal kell foglalkoznom. Elég régen járt a konyhámban szárnyas, úgyhogy pont elérkezett az ideje, hogy sült csirke legyen a vasárnapi ebéd.


Persze, nem az a bizonyos "tökéletes" csirke készült, mert akkor oda lusta hétvége, hanem egyszerűen, zöldségágyon sült meg. Lényegében, a csirkével együtt sült
zöldségeket tálalhatjuk köretként, de akár szósz készítéséhez is felhasználhatjuk. Ilyenkor nincs más teendőnk, mint összenyomkodni a zöldségeket egy evőkanál liszttel, majd ezt felönteni egy pohár borral, sherryvel, esetleg Marsalával, almaborral vagy netán Madeira-val és felfőzni. Ehhez aztán adunk egy jó adag alaplevet és főzzük olyan negyed órát és amint leszűrtük már készen is van egy zamatos szósz a csirkénk mellé.


A zöldségeket ízlés és szezon szerint variálhatjuk és így minden alkalommal egy új ízvilágot fedezhetünk fel. Nálunk most sült balzsamecetes póréhagyma, vajban párolt sárgarépa került a csirke mellé. A sült rozmaringos burgonyát pedig egy snidlinges-turbolyás, citromos, cayenne borsos tejfölös dip kísérte.

2 comments:

Csibe said...

Éééés, igen, itt a csirke! Gyönyörűűű!

chriesi said...

Csak megsütve nem volt idő már fotózásra. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...