![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHz9xpBFQgYcAxXyIZd81cs96YWMBUIOgw1AoLjrUaKxjTOQVEiO9hLlZR8uG1dbz3Y0BAc20q_azwcttobWYKGWixCDUuit8tkFjdQbrv0qZ20uCp0KTlxAt3lDcC5pVyPLuoTAgpgtY/s400/poppy1.jpg)
Ha már citrom és édesség, akkor nekem rögtön a mák ugrik be. Verhetetlen páros, szerintem. Már tudom is, hogy milyen nyalánkságot készítek majd még a héten. De most lássuk azokat a citromos-mákos kekszeket, amibe bizony négy nagy citrom héját reszeltem!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCRlfbfzAfHlRlWykzC-zRv6LuHFDgtSz2ljoVB9iTbRvlIOoikf2-_1OEHgB2skJqFikUgIds_DMJNrcMD78XiFYTt_f2AzN4DKRTkwiJXCKoRzTQ_wmVr7-7wEq8TixQF4tzC8d-p84/s400/poppy2.jpg)
Hozzávalók:
200 g vaj
100 g porcukor
250 g liszt
75 g darált mák
1 tojás
legalább 2 citrom reszelt héja
Vágjuk kockára a vajat és a porcukorral, egy csipet sóval, darált mákkal, citromhéjjal, tojással és liszttel gyúrjunk tésztát. Lapítsuk ki a tésztát téglalappá majd tegyük 2 órára a hűtőbe. Nyújtsuk ki 3 mm vastagra és szaggassuk ki amilyen formára szeretnénk. Süssük 7-8 percig a 160°C-ra (légkeverés) előmelegített sütőben.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEk6CrxEB_l2T_qi-akdRwhwYe1bTARB2vzHYpJwQWcpANnq4vluA24WRr2UKQPz2JJgPpUdwL7zV8UQy24Kqq0-KVnoYEiheL2d1o07fuBKn3ewcA6NziOwvlZtOAM_bPGhRg8wj6eq8/s400/poppy3.jpg)
4 comments:
Már nagyon régen nem ettem mékot, de pont a hétvégén gondoltam rá :)
Ilyent én is sütöttem, nagyon szerettem, de nekem nem lettek jók a képek így nem került fel a blogra :) Nagyon jók a képek is!
Ez a páros nekem is jöhet bármikor :)
@Vera: Én még karácsonykor, de mostanában folyton valami mákosat sütnék.
@Ottis: Az a lényeg, hogy a keksz finom, a kép meg ha nem sikerül nem számít. Köszi. :)
@Csibe: Nálam a héten újra terítékre kerül.
Post a Comment