Monday, January 10, 2011

Tésztás kacsamell stir-fry

Szóval, az úgy volt, hogy vettem egy szép kacsamellet, amiről aztán majdnem megfeledkeztem. Mikor végre eszembe jutott, hogy ideje lenne főzni valamit belőle, nem volt alkalmam, így bekerült a fagyasztóba. Jó ideig fagyoskodott, míg végre ma tányérra került. Bár be kell vallanom, hogy csak nagy viszontagságok árán! Mondhatni ez az étel szinte úgy készült, mint a Luca széke. Persze azért az enyhe túlzás, de mégis. Szóval néhány hét elteltével kikerült a kacsamell a fagyasztóból, s marinálva töltött két napot a hűtőben.


Gondoltam, remek vacsora lesz belőle, de aznap úgy alakult, hogy nem vacsároztam otthon,
viszont nem mertem tovább tartani a marinádban, így felcsíkoztam és megsütöttem. Bizony ám, de mivel nem bíztam magamban, hogy másnap megeszem, így megint a fagyasztóba került. Ma végre pedig tésztával, póréhagymával, mungóbab csírával és csiperkével ebédként végezte.

Hozzávalók:
1 kacsamell
2 tk ötfűszer keverék
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk őrölt gyömbér
ízlés szerint chili
2 ek szójaszósz
2 ek rizsbor vagy sherry
1 ek méz
70 g kínai tojásos tészta
2 csiperkegomba
1 darab pórhagyma
2 marék mungóbab csíra
1 gerezd fokhagyma
1 darabka friss gyömbér
1 ek szezámmag olaj
1 ek rizsbor vagy sherry
1 tk fekete ecet
2 ek osztrigaszósz
2 ek szójaszósz


Tisztítsuk meg a kacsamellet és vagdossuk be a bőrét. Vágjuk szeletekre a fokhagymát és keverjük össze a többi hozzávalót majd öntsük a kacsamellre és hagyjuk állni legalább néhány órát vagy 1-2 napot. Vágjuk szeletekre a gombát, csíkokra a póréhagymát. Hevítsünk olajat és pirítsuk meg a szeletekre vágott kacsamellet, amit előtte megszórtunk kevés keményítővel. Tegyük félre a megpirított húst. Főzzük meg a csomagolás utasításai szerint a tésztát. Vágjuk
szeletekre a fokhagymát és a gyömbért majd pirítsuk meg a forró olajban majd távolítsuk el. Adjuk hozzá a gombát, a kacsamellet és öntsük fel a rizsborral. Ha elfőtt adjuk hozzá a póréhagymát, a fekete ecetet, majd ha az is elfőtt adjuk hozzá a csírát, a tésztát és ízesítsük osztriga- és szójaszósszal.

3 comments:

Frau Paprika said...

Ez az én receptem már megint, mindent szeretek benne. :)

Vera said...

Szegény kacsa, ennyi viszontagság :)
És? hogy állsz a "szeressük meg a kacsát" projekttel? :)

chriesi said...

@Frau Paprika: Mostanában nem tudok betelni az 5fűszerrel. :)

@Vera: Alakul, alakul! :D Kezdem újra felfedezni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...