
Hozzávalók:
4 nyúlgerinc
1 tk koriandermag
2 szem szegfűbors
1 darabka fahéj
1 cm friss gyömbér
2 ág kakukkfű
1 citrom héja
3 ek olívaolaj
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
70 ml sherry
200 ml csirke alaplé
250 g kockára vágott paradicsom (dobozos)
1 babérlevél
pár csepp sherryecet
1 ág kakukkfű
só, bors

Mozsárban zúzzuk össze a koriandermagot, reszelt gyömbért, szegfűborsot, kakukkfűleveleket, citromhéjat és a fahéjat majd adjuk hozzá az olívaolajat. A megtisztított nyúlgerinceket jól kenjük be a marináddal és hagyjuk állni legalább 1 órát. Sózzuk és süssük elő mindkét oldalán, majd tegyük 80°C-os sütőbe 5-7 percre meretüktől függően, majd tegyük félre pihenni egy tányérra. A szószhoz pároljuk meg a kockára vágott hagymát, fokhagymát, szegfűborsot és babérlevelet kevés olajon, ugyanabban a serpenyőben amiben a húst sütöttük. Öntsük fel sherry-vel, ha elfőtt öntsük hozzá az alaplevet, a paradicsomkonzervet és rotyogtassuk 20 percig. Szűrjük le és főzzük addig míg eléri a megfelelő sűrűséget, ízesítsük sherry ecettel, kakukkfűlevévvel, sóval és borssal.

2 comments:
Tetszik nagyon és BÚÉK!:)
Szia,BÚÉK NEKED IS!Hát a nyúl az csak finom lehet!!!
Post a Comment