Thursday, December 3, 2009

Zöldség alaplé

Most először készítettem el Gordon Ramsay zöldség alaplevét, ami teljesen más mint amit általában szoktam. Nagyon hamar elkészül és sok munka sincs vele. Az egyetlen amin változtattam, hogy adtam hozzá néhány petrezselyemgyökeret és egy kevéske zsályát.
Bővebben az alaplevekről a GasztroTippen megjelent sorozatomban olvashatsz!


Hozzávalók:

3 hagyma
1 póréhagyma
2 szál zeller
6 sárgarépa
1 fokhagyma
1 citrom
néhány szem bors
1/2 babérlevél
2 csillagánizs
1 szál tárkony, bazsalikom
koriander, kakukkfű, petrezselyemzöld, turbolya
200 ml száraz fehérbor

Szeleteljük fel a megtisztított zöldségeket, vágjuk félbe a fokhagymát, a citromot cikkekre és a borsszemekkel, babérlevéllel és a csillagánizzsal, valamint 2 liter vízzel együtt tegyük fel főni 10 percig. Ezután vegyük le a tűzhelyről és tegyük bele fűszernövényeket és a bort. Hagyjuk 24 órán át a h
űtőben állni majd szűrjük le.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...