Thursday, December 17, 2009

Kalbsleberli mit Rösti

Egyike az első ételeknek, amit megkóstoltam mikor Svájcba költöztem: borjúmáj röstivel. Étteremben gyakran ezt rendelem, valószínűleg ezért sem készítettem el magam ezidáig. A recept egyszerű, gyors és az eredmény pedig szerintem nagyon finom. Kivéve, ha az ember nem szereti a májat...


Hozzávalók:

500 g borjúmáj
1 sonkahagyma
1 szál kakukkfű
35 g vaj
200 ml barna borjú alaplé
30 ml konyak
só, bors

a röstihez:
1 kg burgonya
1 ek só
3 ek vaj
2 ek olaj

Szeleteljük fel a májat és kockázzuk fel a hagymát. Pirítsuk üvegesre a vajon a hagymát, majd a májat a kakukkfűvel oldalanként olyan másfél percig. Ezután szedjuk ki a májat és öntsük fel konyakkal és alaplével a serpenyőt. Főzzük körülbelül a felére és tegyük vissza a májat. Ízesítsük sóval és borssal.

A burgonyát meghámozzuk és a nagy lyukon lereszeljük. Két kis serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az olajat. A burgonyát kis adagokban a serpenyőkben elosztjuk és sózzuk. Kevergetjük, hogy mindenhol befedje a zsiradék majd kilapítjuk. Közepes hőfokon 15-20 percen keresztül sütjük, miközben néhányszor egy lapostányér segítségével megfordítjuk. Majd magasabb hőfokon addig sütjük, míg mind a két oldala aranybarnára pirul.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...