![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjJVngHUwi_4Y9urERszXvhjjnrpa2HNNmns5hGiNuKIP51B-rWHHRg22RCDVUlqMAoHcmGU389-UJqfyFlfgWvRZFw-DgeneGniXeVEtrk3I5Xd7lr9KMg4TTTatfn-UKvywezPq0RhA/s400/_zimtpittli3.jpg)
Hozzávalók:
150 g vaj
170 g cukor
2 tojás
1 csipet só
170 g darált mandula
1 ek fahéj
140 g liszt
tej a kenéshez
80 g cukor és 80 g szeletelt mandula a szóráshoz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-u-_2VsnBZJulr6yHhNCrowYxd7pMmI_OSDMpnhRTQywgWqBvpxBNAZO9xUcR5UmAwWvrbDZB2iMb3pKCuIKtOG_qfeXKV7Fwa46ZSj2nzwi3nFm5iDmM2SIlxONjn67qe0AOUv9zuJ8/s400/_zimtpittli1.jpg)
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Keverjük a vajat a cukorral habosra, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Ezután szórjuk bele a mandulát, sót és a fahéjat. Keverjük bele a lisztet és kenjük a masszát egy tepsi hátuljára (35*38 cm) és kenjük meg tejjel. Szórjuk rá a cukrot és a mandulát majd süssük 20-30 percig. Még melegen vágjuk rombuszokra.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQddnmoB1Y5trVbySl3AyzA_Aa1T90xk5fVTksB-Az-WFbbiMH2MB4soCeLFPlVPIQU7kVgIq-udj_wPXgGlpQ18XhzqS6bWYDhIkbP8th1PkL_lTYLla-_OmufXwAVWhzwzYmOv6cSxY/s400/_zimtpittli2.jpg)
No comments:
Post a Comment