Thursday, October 27, 2011

Sütőtökös-gorgonzolás-gesztenyés ravioli sütőtökös tésztából barnavajas sütőtökpürén zsályahabbal és karamellizált gesztenyével

Ahogy ígértem, itt a ravioli! Rengeteg különböző variáció lebegett szemeim előtt, aztán amikor elkezdtem kinyújtani a tésztát minden világossá vált. Szerettem volna a tegnap elmaradt mártásból a sajtot mondjuk úgy tésztaruhába csomagolni, amibe egyébként rejtettem néhány levél zsályát is, úgy, mint itt.


  

Aztán jött az ötlet, hogy sült gesztenyével keverjem a sajtot, majd ehhez került néhány kocka pirított sütőtök is. A gorgonzolával viszont vigyázni kell, nehogy túlságosan domináljon, ezért először csak keveset tegyünk hozzá és kóstoljuk meg. Akkor a töltelékkel megvolnánk, ravioli kipipálva! Mi legyen a mártással? Gondolkodtam egy zsályás sütőtök pürén, de aztán inkább szétszedtem őket, így született egy sütőben sült tökből kevés fokhagymával, szegfűborssal, szerecsendióval ízesített barnavajas püré, amit kevés tejszínnel tettem krémesebbé, miután átkentem egy szűrőn.





Néhány sült gesztenyét egészben hagytam, karamellizáltam és közben felöntöttem egy kevés marsala borral, ezzel egy enyhén édes komponenst csempészve az ételbe. Ami a tányérról hiányzik, az egy jó minőségű tökmagolaj, de mindenképpen  remekül kiegészíti. Á, a zsályahab pedig a rég bevált bazsalikomhabnak a receptjén alapszik, némi változtatással. 



7 comments:

Unknown said...

Gyönyörű! Nagyon tetszenek a tálalási fázisképek is!

Katucikonyha, said...

A címnek - bevallom - vagy háromszor nekifutottam, mire eljutott minden az agyamig. Korán van :-), de ez valami fantasztikus, de jól mehetnek egymáshoz ezek a finomságok.

Vera said...

Azta......

chriesi said...

@Robi: Köszi! Azok teljesen véletlenül lettek! :D Az elsőnél a kamerát állítottam be, aztán a biztonság kedvéért kattinatgattam közben is. Egyébként ez a harmadik tálalási verzió, bár a másik kettővel csak a püréig jutottam, de azok már ott megbuktak. :)

@Katuci: Bizony, nagyon jól mennek. És mennyi verziót lehet készítni, talán idén a sütőtök átveszi a tavalyi sláger cékla szerepét, bár nehéz dolga lesz.

@Vera: Akkor ezt most úgy veszem, hogy tetszik. :)

Alexa Christi said...

Csodaszép! Kész profi vagy!

Közben azon röhögtem magamban, hogy néha be szoktak szólni nálam a hosszú címekért ... legközelebb linkelem ezt a posztot nekik! :D :D :D

Erre a kajára úgysem mernek beszólni ... :))

Bianka said...

Na most már tényleg.... éhen fogok halni

chriesi said...

@Alexa: Köszi, bár messze vagyok én a profitól! :))) Haha, nyugodtan! :DD

@Bianka:Na, na! Aki olyan szép kenyeret sütött, az biztosan nem fog éhen halni! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...