Thursday, November 25, 2010

Sütőtökös tart kecsketúróval

Újra elkezdtem a fagyasztó kiürítését, mint ahogy már azt az elmúlt év októberében is tettem. Igaz akkor sem sikerült befejeznem, de azért a helyzet mégis javult. Idén annyi előnnyel indulok, hogy sok minden nincs benne, amit el kell használnom az ünnepek előtt, hiszen azért történik ez az egész, hogy legyen elég hely az alapleveknek, mert ilyenkor mindig egy nagyobb készletre van szükségem, mint egyébként. A szokásos túró és meggy nagyobb része természetesen marad, mert azok nagy kincsek, de kíváncsi vagyok, vajon mi mindenre bukkanok majd. Idén nem fagyasztottam zöldbabot, mert még előfőzéssel együtt sem igazán élvezhető az íze, úgyhogy marad a szárított verzió, illetve a várakozás a következő szezonig. Most is pont egy adag levelestésztával nyitottam mint a múltkor, ezt még októberben készítettem, igaz még maradhatna egy ideig a fagyasztóban, de ha az ünnepi menüben szükségem lesz majd rá, akkor azt mindenképpen akkor hajtogatom, hiszen az mégis csak más, nem is beszélve a készülődés hangulatáról. Találtam még néhány csomag kecsketúrót, gondoltam kombinálom valahogy a kamrában ácsorgó sütőtökökkel, amelyeket szintén fel szeretnék végre használni.

A sütőtök ízét édes morzsával emeltem ki, amit szintén a fagyasztóban találtam, ez talán furcsa lehet, de szerintem nagyon jól ment a túróval és a tökmaggal.

Az elkészítés nagyon egyszerű, a kinyújtott leveles tésztát megszúrkáljuk, vékony sütőtök szeleteket helyezünk rá, majd öntünk rá tojásos-tejszínes-tejes-parmezános keveréket amit sóval, szerecsendióval ízesítünk, megszórjuk tökmaggal, morzsával és kecsketúróval, majd megsütjük és langyosan tálaljuk.

8 comments:

Bianka said...

Igazán guszta

Zizi said...

Szuper recept! Gratula külön azért, hogy készítesz saját leveles tésztát!

Zizi said...

A leveles tészta receptjét egyszer megosztod velünk, velem? Akár emailben is átdobhatod! Örülnék neki nagyon! :)

chriesi said...

@Bianka: Köszönöm. :)

@Zizi: Köszönöm. Elküldtem a receptet. :)

Vera said...

A levelestészta receptjét már nekem is ígérted!!!
Akkor ez most édes vagy inkább sós?

chriesi said...

Hupsz, már el is küldtem. Bocsánat! :) Szerintem inkább sós.

Raindrop said...

Brrrrutális!
Nagyon tetszik.
Én is sütőtökös cuccost főztem, de nokedlit. Eszembe nem jutna így felhasználni, pedig igen kézenfekvő.
Nem hiába mondom, hogy aki tud, az tud! :D

chriesi said...

Örülök, hogy tetszik. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...