Sunday, October 11, 2009

A fagyasztó kiürítése - 1. rész

Már a nyár elején ki akartam üríteni a fagyasztót, de csak terv maradt, aztán később átcsapott a másik oldalra, vagyis tömjük tele pukkadásig. Ebből most már elég! Ma hivtalosan elkezdem a fagyasztó kiürítését, mégpedig két hetet adok magamnak, hogy végre is hajtsam. Persze néhány kincset semmiképpen sem használok el, mint például a meggyet, zöldbabot és a túrót, de a maradéknak mennie kell! Elsőként egy adag vajastésztára esett a választásom, ami ugyan még nem is olyan régóta fagyoskodik nálam, csupán a múlt hónapi Daring Bakers feladata óta. Tegnap gyönyörű, friss vargányára bukkantam, képtelen lettem volna ott hagyni!


Néhány fej barna csiperkével együtt, a vajastésztába és pármai sonkába burkolt sertésszűz csomagokba került töltelékként, mellé egy lehelletnyi gyömbérrel ízesített répa és portói boros szósz kerül valamint pár szem kockára vágott rozmaringos burgonya.


Hozzávalók:
600 ml marha alaplé
150 ml portói bor
2 salotta
1 babérlevél
1-2 szál kakukkfű
100 g hideg vaj
só, bors

Főzzük az alaplevet a borral, hagymával, babérlevéllel és kakukkfűvel olyan tíz percig, míg egy jó adag elfő belőle. Ezután szűrjük le, és főzzük újabb 5 percig, majd keverjük bele a hideg vajdarabokat. Ízesítsük sóval, borssal.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...