![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidci-4ugw87jqMyBvre-KJa8fiwuXNRM8wGeoReR-Y-6yFEm7B4STy3EH8pEh1GzUxq4iLqZyaTRAausHG50Zd7eSKRCrtF52kSFqvwSCIsUR590R0eqU_G6N2XKQM7-OiR9er1RwOKk-9/s400/rhubarb2.jpg)
Hozzávalók:
200 g rebarbara
1 citrom leve
4 ek portói
40 g cukor
2 tojásfehérje
2 zselatinlap
40 g porcukor
200 ml tejszín
Mossuk meg a rebarbarát és szeleteljük kb 2 cm darabokra, adjuk hozzá a citromlevet, cukrot és a portóit majd főzzük puhára és pürésítsük. Hagyjuk kihűlni. Gőz felett verjük fel a tojásfehérjéket a porcukorral és adjuk hozzá a zselatint, majd verjük tovább, amíg kihűl. Adjuk hozzá a rebarbarapürét és a felvert tejszínt. 4-5 órán keresztül hagyjuk állni a hűtőbe, vagy akár egy éjszakán át. A rebarbaraszirup receptje pedig a következő: vágjunk fel fél kiló rebarbarát és főzzük két pohár vízzel puhára, majd szűrjük le és adjunk hozzá 3 pohár cukrot és főzzük 5-10 percig. Forrón töltsük üvegekbe és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhi5mTJuTrE2I3VBJCW8ppbdgc9G3yXiE_SBaQsycOelASd1I5FHJ48EV2zjTejYplXBUtgSd4T3_rgZUvRS7fI_1GOub7KYWdDcRbUhKx9HlO4mCLGSxyBNwKamooNZW-dIo_Y3_3E00O8/s400/rhubarb1.jpg)
No comments:
Post a Comment