
Hozzávalók:
1 sertésszűz
sherry
vaj
só, bors
a szószhoz:
1 hagyma
2 ek vaj
150 ml narancslé
1 tk dijoni mustár
1 ek szójaszósz
1/2 tk koriander
50 ml húsleves
1 ek méz
1 ek keményítő
a gratinhez:
burgonya
kókusztej
ementáli sajt
szerecsendió
só, bors
Szeleteljük fel a sertést, sózzuk, borsozzuk. Vajban süssük elő mindkét oldalon és adjunk hozzá sherryt majd takarjuk le. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A burgonyát szeleteljük vékony karikákra. Kivajazott muffin formába rétegezzük, sózzuk, borsozzuk és minden rétegre tegyünk kókusztejet, szerencsendiót és reszelt sajtot. Süssük 25 percen át. Vajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a narancslevet, mustárt, szója szószt, koriandert, húslevest, mézet és főzzük felére. A keményítőt keverjük össze a szósszal és keverjük bele. Adjunk hozzá tejszínt és borsot.
No comments:
Post a Comment