Tuesday, February 19, 2008

Sáfrányos risotto

Életem legelső risotto-ja, ami bizony szerelem volt első látásra!


Hozzávalók:
1 hagyma
70 g vaj
250 g risotto rizs
2 dl fehérbor
1 l húsleves
50 g parmezán
sáfrány
só, bors

A hagymát apró kockákra vágjuk, én egy darab póréhagymát használtam és reszeltem. Kevés olajon pároljuk a hagymát és ráteszük a rizst (Arborio, Vialone Nano, Carnaroli) amit átforgatunk benne hogy befedje az olaj. Ezután ráöntjük a fehérbort és hagyjuk elfőni, sózzuk, borsozzuk. Merőkanállal adjuk hozzá a húslevest, ami fontos hogy meleg legyen, így jó ha az közben kicsi lángon fő. A folyadékot folyamatosan, kis adagokban kell hozzáönteni, annyit, amennyit felvesz a rizs. A sáfrányt a 2-3-ik adag leves környékén keverjük hozzá. Az utolsó adag levest pedig nem főzzük el teljesen, hozzáadjuk a vajat és a frissen reszelt parmezánt.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...