Wednesday, February 20, 2008

Sertéshúscsíkok üvegtésztával

Ez egy igazán gyors ázsiai ihletésű étel.


Hozzávalók:
400 g sertéskaraj
1 ek. sötét szójaszósz
2 csepp szezámolaj
fehérbors
mogyoróolaj
1 répa
1-1 fél sárga, zöld és piros paprika
2-3 újhagyma
250 g üvegtészta
150 ml húsleves

Az üvegtésztát 2-4 percig forrásban lévő vízben megfőzzük. A sertéskarajt vékony csíkokra vágjuk és marináljuk sötét szójaszóssal, szezámolajjal és fehérborssal. Legalább 20 percig hagyjuk benne állni. Én mindig teszek rá keményítőt is, így biztosan puha lesz a hús. A répát, paprikát felcsíkozzuk, a hagymát darabokra vágjuk. Olajat melegítünk és megsütjük benne a húst, majd kiszedjük és a zöldségeket is megpirítjuk. Nálam egy kevés gomba is került hozzá. Ezután visszatesszük a húst a húsleves kíséretében, hozzáadjuk az üvegtésztát és már tálalhatjuk is.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...