Monday, February 6, 2012

Gesztenyeleves lila fodros kellel

Az a jó ebben a nagy hidegben, hogy megszeretette velem a leveseket. Nem voltam sosem nagy levesevő, de mostanában másra nem is tudok gondolni. Úgyhogy a héten még számíthattok egy pár lélekmelegítő fogásra itt a "sarkon". A mait Anna gesztenyelevese, ami nagyon-nagyon finom, elhihetitek nekem, mert szerencsém volt megkóstolni, és Robi lilakáposzta krémlevese ihlette. Most gorgonzola sajttal tálaltam és kel chips-szel, de néhány karika sült csípős kolbász is tökéletes lenne hozzá.




Hozzávalók:
200 g gesztenye (tisztított mennyiség)
1 hagyma
1 evőkanál vaj
1 kis gerezd fokhagyma
100 g petrezselyemgyökér
50 g zeller
700-800 ml zöldség vagy csirke alaplé
100 g fodros kel
1/2 teáskanál almaecet
só, bors



Vajon pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Adjuk hozzá a felkockázott petrezselyemgyökeret, zellert és pároljuk néhány percig. Dobjuk rá a főtt gesztenyét (mivel már nincs szezonja így a fagyasztott vagy vákumcsomagolt tökéletesen megfelel) öntsük fel az alaplével és főzzül puhára. Ekkor adjuk hozzá a az ecetet és a felaprított kelt és főzzük kb. 10 percig, majd pürésítsük. Ízesítsük sóval és borssal.


4 comments:

babette said...

Csodálatos szép képek épp a "megfelelő" méretben:D
és a leves is mennyei lehet. Én is nagyon szeretem a krémleveseket. Főleg a kis 2 személyes adagokat:) egyedül megenni:)

Katucikonyha, said...

Szépséges és persze nagyon finom lehet, elhatároztam, ha kapok fagyasztott gesztenyét, mindenképp kipróbálom a levest. És az a fodroskel chips... Azért az áfonyás gombóccal sem volt rossz. :-)

Unknown said...

Nem is tudtam, hogy fodros kelből van ilyen szép lila is - nagyon jól néz ki, s úgy látom a levesnek is jó színt adott ;) Gesztenyével párosítani pedig kimondottan jó ötlet!

chriesi said...

@babette: köszi ;) óó igen, jól betakarózva a kanapén és ha lehet még a hó is essen közben :)

@Katuci: Az az áfonyás gombóc az tényleg nem volt rossz, de az más jellegű leves volt, ide a chips meg sajt pont jó.

@Robi: Véletlen akadtam rá én is, de ízben teljesen ugyanolyan, mint a másik, sőt a chips kizöldül.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...