Thursday, May 12, 2011

Kefíres spárga panna cotta

Hetente legalább két kiló fehér spárga fogy nálunk, legtöbbször valamilyen mártás kíséretében, amolyan könnyűnek látszó vacsoraként. Emiatt aztán mindig elcsúszom az egyéb spárgás ételek és desszertek megvalósításával. Hiszen azért spárgából is megárt a sok!
Bár az az igazság, hogy én még egyáltalán nem unom, sőt! Ez a panna cotta is elég sokáig váratott magára, de a héten végre sikerült megvalósítanom. Az állaga kellemesen lágy, mind a spárga, mind pedig a kefír íze érezhető. Tetejét pedig sprága alapléből készített zselé fedi zöld spárga szeletekkel, valamint enyhén pirított pármai sonkába tekert zöld spárgafej és kucsmagomba teszi ezt az előételt teljessé.Bár az az igazság, hogy én még egyáltalán nem unom, sőt! Ez a panna cotta is elég sokáig váratott magára, de a héten végre sikerült megvalósítanom. Az állaga kellemesen lágy, mind a spárga, mind pedig a kefír íze érezhető. Tetejét pedig sprága alapléből készített zselé fedi zöld spárga szeletekkel, valamint enyhén pirított pármai sonkába tekert zöld spárgafej és kucsmagomba teszi ezt az előételt teljessé.


Hozzávalók:
350 g fehér spárga
200 ml tejszín
200 ml kefír
2 lap zselatin
szerecsendió


Hámozzuk meg a spárgát és vágjuk karikára majd tegyük fel főni a tejszínnel együtt. Főzzük körülbelül 20 percen keresztül alacsony hőfokon. Áztassuk be a zselatint, majd szűrjük le a tejszínt. A spárgadarabokat tegyük félre és készítsünk belőle például levest. Keverjük a kinyomkodott zselatint a forró tejszínhez adjuk hozzá a kefírt, ízesítsük sóval és egy kevés szerecsendióval. Öntsük poharakba és hagyjuk állni legalább 3 órát a hűtőben.

2 comments:

Reni said...

Szuper! Biztos, hogy étteremben is megkóstolnám előételként!
Nálam is van itthon most fehér spárga, gondolkozom rajta erősen, hogy miként végezze :)

Puszedli said...

Zseniális! Komolyan mondom, le a kalappal előtted!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...