Wednesday, December 1, 2010

Régimódi forró csokoládé

Ez a nap valahogy nem úgy alakult, ahogyan elterveztem, bár még behozhatom a lemaradást, de majd meglátjuk. Délelőtt békésen játszottunk a kutyámmal, ami annyit jelent, hogy a kutya eszeveszett gyorsasággal rohan a frizbi után és ugrik utána a levegőben, majd hol elegánsan, hol kevésbé landol és mint a szél rohan vissza hozzám. Most, hogy odakinn minden fehér valahogyan sokkal jobban élvezi a dolgot, de egyébként is ez a mindene. Ma viszont nyugalmunkat megzavarta egy másik kutya, akit az enyém farkcsóválva üdvözölt, majd nyomban hozzám fordult, várva, hogy repüljön végre az a frizbi, mikor a másik a nyakának ugrott és hatalmas morgás törte meg a téli csendet. Nagy nehezen sikerült szétválasztanom őket, míg a másik gazdája a patakon át rohant hozzánk. Szerencsére egy kisebb karcolást leszámítva, nem történt nagyobb baj, persze a nyugodt játéknak lőttek, ezért inkább gyorsan haza mentünk. Az ijedtségre mi sem volt jobb gyógyír míg egy jó meleg forró csokoládé egy szép adag kardamomos tejszínhabbal, a kutyának pedig egy adag friss nyers pacal.

Hozzávalók:
125 g étcsokoládé (65-70% kakaótartalom)
500 ml víz
50 g cukor
25 g kakaópor


Vagdaljuk fel a csokoládét és tegyük egy tálba. Főzzük fel a vizet a cukorral, majd adjuk hozzá a kakaót és főzzük fel újra, ezután pedig öntsük az egészet a csokoládéra. Egy fakanállal keverjük addig, amíg a csokoládé elolvadt, majd keverjük habosra egy mixerrel. Öntsük csészékbe és tálaljuk kardamomos, vagy fahéjas vagy bármilyen más tejszínhabbal és szórjuk meg kakaóval.

10 comments:

duende said...

A forró csoki is jöhet (bár inkább kutyussal tartanék a pacal kapcsán - persze egy jó pörkütt formájában inkább), viszont a fejléced gyönyörűűűű lett! :)

Kutyust puszilom és jobbulást kívánok Neki!

Vera said...

Mondd meg a barátnőmnek, hogy puszilom, és a szakállas haverja is.
A fejléced igazi karácsonyi és most fogok nekiállni a forrócsokinak :)

Raindrop said...

Egyiket ellopom! :)
Imádom habbal, jaj.

Szóellenőrzés: nomici :D

Puszedli said...

Szép lett a fejléc! ..meg ez a forró csoki is. :)

chriesi said...

@duende: A pacalról szívesen lemondok. :)) Átadom neki a puszit, köszi.

@Vera: Megmondom! Sajnos a házikónak leesett a teteje a nyáron, úgyhogy most majd cukor helyett inkább ragasztóval ragasztom vissza. :D

@Raindrop: Nyugodtan. :)

@Puszedli: Köszönöm szépen. :)

Ottis said...

Hát meginnék egy bögrével szívesen!
Csodásak a képek!

chriesi said...

Felmelegít ebben a hidegben.:)

Gesztenye receptjei said...

Itt ülök a kandalló előtt, ropog a tűz és már csak ez hiányzik a kezemből :-)))

chriesi said...

Nekem meg a kandalló. :)

Csibe said...

Milyen nagyon guszta! ...és olyan hangulatos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...