
Hozzávalók:
3 kicsi vagy 1 nagy articsóka személyenként
1 ek olívaolaj
1 kicsi gerezd fokhagyma
50 ml száraz fehérbor
sütőben vagy napon szárított paradicsom
pirított fenyőmag
só, bors

Készítsük elő az articsókákat és tartsuk citromos vízbe amíg szükség lesz rá. Forrósítsuk meg az olívaolajat, dobjuk rá a szeletelt fokhagymát, articsókát és főzzük fehérborral addig, míg elfőtt a folyadék. Süssük addig az articsókát, míg megpirul, adjuk hozzá a szárított paradicsomot és néhány evőkanál olívaolajat a paradicsomról (házi, sütőben szárított paradicsomot használtam, amit olajba tettem el) Ízesítsük sóval és borssal, de vigyázzunk, mert a szárított paradicsom is elég sós lehet. Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

No comments:
Post a Comment