Monday, February 1, 2010

Tartelette au Citron

Tudtátok, hogy tíz Olaszországban termett citromból kilenc Szicíliából származik? Imádom a citromot, ezért mondanom sem kell, mennyire örültem amikor egy boltocskában megpillantottam néhány gyönyörű darabot, melyek egyenesen az Etna tövéban termettek. Eszembe jutott a citromtorta amit Alain Ducasse könyvében láttam meg a napokban. Azt kell mondanom, hogy ez a pâte sucrée magasan a legjobb volt amit valaha készítettem. A tortácskák pedig fantasztikusak! Ha citromfanatikus vagy, ne hagyd ki!



Hozzávalók
:
180 g liszt
30 g porcukor
1/2 tk sütőppor
1 tojás
120 g hideg vaj




Keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport és egy csipet sót. Adjuk hozzá a kockára vágott vajat és az ujjainkkal dolgozzuk morzsásra. Üssük bele a tojást és amint simára gyúrtuk tegyük a hűtőbe legalább 2 órára. Nyújtsuk ki (6 db 10 cm átmérőjű tortácska lesz belőle) 3 mm-esre. Hagyjuk egy újabb 30 percet állni a hűtőbe majd süssük elő 13-15 percig 175°C-on.


125 ml frissen facsart citromlé
55 g vaj, olvasztva
180 g porcukor
2 tojás

Keverjük össze a citromlét a porcukorral, olvasztott vajjal, tojással és öntsük bele az elősütött tortalapba. Süssük 17 percig 150°C-on. Dekoráljuk narancsfilével és kandírozott narancsszeletekkel.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...