Monday, February 11, 2013

Eglifilets im Teig mit Pommes Frites

Avagy a svájci fish & chips, mely csapósügérből készül és csakis abból az igazi! Egyszerűen fűszeres lisztbe forgatva vagy sörtésztában, bő olajban sütve igazi csemege. Mellé egy nagy adag sült krumpli és tartármártás dukál. Nem mondom, nem egy diétás fogás, de néha igazán belefér. Sőt, szerintem a halat messziről kerülő családtagokat is oda lehet vele csalogatni az asztalhoz.


Hozzávalók:
500 g csapósügér

100 g liszt + 2 evőkanál
150 g fehérbor

2 tojás

bors
4 nagy burgonya
mogyoróolaj



A halszeleteket sózzuk, borsozzuk. A lisztet simára keverjük a tojássárgájákkal és a fehérborral, majd belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A halszeleteket lisztben megforgatjuk, majd a tésztába mártjuk és forró olajban 2-3 perc alatt megsütjük.
Pucoljuk meg és vágjuk hasábokra a burgonyát. Hagyjuk jeges vízzel töltött tálba állni egy éjszakán, de minimum egy fél órán át. Ezután öblítsük le, majd töröljük szárazra. Melegítsük elő az olajat 140°C-ra és süssük elő a burgonyahasábokat 6-8 percig, amíg félig átlátszó fehérré nem válik. Ezután hagyjuk állni egy negyed órát. Forrósítsuk fel az olajat 190°C-ra és süssük a burgonyahasábokat 3-4 percig. Ezután öntsük egy konyharuhával kibélelt tálba, sózzuk, húzzuk ki alóla a konyharuhát, rázzuk össze és tálaljuk azonnal.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...