Thursday, August 23, 2012

Duplán étcsokoládés keksz kakaóbab törettel

Az úgy volt, hogy teljesen lezuhant a vércukrom vagy én nem is tudom, mindenestre gyorsan kellett valami rágnivaló. Egy benzinkút boltjában gondolkodás nélkül elkaptam egy doboz csokis kekszet, amiben csodák csodájára semmiféle mesterséges és felesleges hozzávaló nem volt. Először azt hittem, hogy a szemem káprázik, de nem. Annyira ízlett, hogy eldöntöttem: ezt meg kell sütnöm. Nos, ez a keksz még nem az, de iszonyatosan nagyot üt! Duplán étcsokoládés, jól megfejelve egy adag kakaóval és még kakaóbab töret is van benne! Többet nem sütök kekszet, mert ez kész bűnbeesés! Az rendben van, hogy elmajszol az ember egyet egy kávé mellé, de lehetetlen megállni! Legalábbis nekem nem sikerült, úgyhogy ezután sem fogok gyakran kekszet sütni, bár nagy a kísértés!


Hozzávalók: 
150 g étcsokoládé
130 g vaj
130 g nádcukor

1 tojás
100 g félbarna tönkölyliszt korpával
50 g zabpehely
50 g kakaóbab töret
40 g kakaó 
1 evőkanál vanília kivonat
1 evőkanál sütőpor

A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. 100 g csokoládét gőz felett megolvasztunk, a maradékot pedig darabokra törjük. A vajat habosra keverjük a nádcukorral, hozzáadjuk a tojást és a vanília kivonatot, majd simára keverjük az olvasztott csokoládéval. Végül pedig belekeverjük a lisztet, kakaót, zabpelyhet, kakaóbabot, a darabokra tört csokoládét és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsire fagyikanállal kiadagoljuk a tésztát és 15-18 percig sütjük.


7 comments:

Eva said...

Jaaj az a kávés kép halálosan gusztusos. Akarok egy olyan kávét, pont olyan keksszel...MOST. :-)
Egyébként onnantól, hogy "Végül pedig belekeverjük a...bla...bla...bla....nem hiányzik itt a felsorolásból a maradék darabokra tÖrt étcsoki? Vagy azt mikor teszed bele/rá?
Bocsánat, hogy ilyen beleszólós fajta vagyok de én mindig elolvasom a receptet is, nem csak a képet nézem még és "Jaj de guszta!"...csókolom. Egy sp. bloggernél még olyat is láttam, hogy "nagyon gusztusos ez a rizs"...amikor világosan látszott, hogy fideuá volt. :-)))))

chriesi said...

Tessék csak jól beleszólni, azám kifelejtettem a felsorolásból, de már javítottam. Köszi! Gondolatban repítettem neked egy olyan kávét és kekszet, így legalább nem hízlal! ;)

Erika said...

szörty-szörty-nyamm-nyamm-mmmmmm.....:)))

chriesi said...

Ez nagyon aranyos volt! :))))

Eva said...

Na jó, de csak egyet....úgyis a múltkor valaki megjegyezte, hogy én "jó széles" vagyok....khm. :-))))

Elena said...

Juuuuujjjjjjj.....brutâlis!!! A kekszek a gyengéim.......nem tudok annyiszor sütni, ahànyszor ràgcsàlnék.......:))

chriesi said...

@Eva: :DDDDD

@mozzarelli: Jaj tényleg az! :DDD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...