Wednesday, June 29, 2011

Csokoládés kókuszfagylalt

Emlékeztek arra a kék csomagolású kókuszos csokoládéra, amelyiken két majom volt? Sok mindenkit kérdeztem már, de a legtöbbnek fogalma sem volt róla, hogy miről beszélek. Gyermekkoromban óriási kedvencem volt, egyszerűen imádtam. Ma már hiába keresném, biztosan nem gyártják már. Pár éve ráakadtam egy német csoki manufaktúra termékére, aminek az íze nagyon hasonlított, aztán ennek is nyoma veszett.



Reni Heves jeges! témája remek alkalomnak bizonyult, hogy megkíséreljem fagylalt formájában felidézni a gyermekkori
ízeket. Meg sem tudom mondani, milyen régóta van már tervben, de eddig egyszerűen nem fért bele. Azt vallom, hogy ha csokoládéfagylalt, akkor abba bizony minimum 60%-os csoki kell, bár csináltam már 85%-ossal is, viszont ehhez most tejcsokoládét használtam. Került belé még karamellizált, házi kókuszreszelék a tetejére pedig kókusz chips.


Hozzávalók:
400 ml kókusztej
200 ml tejszín
5 tojássárgája

200 g tejcsokoládé
80 g cukor
3-4 evőkanál kókuszreszelék


Melegítsük forrásig a kókusztejet. Verjük habosra a tojássárgájákat a cukorral és öntsük hozzá a forró kókusztejet, majd tegyük vissza a tűzhelyre és melegítsük addig, míg megvastagszik. Daraboljuk fel a csokoládét és tegyük fel olvadni a tejszínnel, majd ha simára kevertük adjuk hozzá a kókusztejes keverékhez. Ha kihűlt keverjük hozzá a megpirított, karamellizált kókuszreszeléket és a munka nehezét bízzuk a fagyigépre, vagy tegyük a fagyasztóba és
keverjük át 30-40 percenként.

4 comments:

Anazar said...

Tetszik az instant kelyhed ;-)

t3v, az okostojas said...

http://www.retronom.hu/?q=node/1215
Én étcsokis gyerek voltam (az egyedüli a családban), de ebből a kókuszosból nem tudtam eleget tenni. Így utólag szerintem csokit/kakaóvajat csak nyomokban tartalmazott :)
A fagyi felkerült a kívánságlistára (tejcsokis szintén nem fordul/t elő nálam).

Csibe said...

Ezt a fagyit nagyon tudnám szeretni :))

chriesi said...

@Anazar: Kár, hogy csak egy darab van belőle. :)

@t3v, az okostojás: Valószínűleg nem volt túl sok köze a csokihoz, de az íze a mai napig feledhetetlen. :)

@Csibe: Küldök néhány gombócot. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...