
Hozzávalók:
400 g liszt
200 g vaj
1/2 csomag sütőpor
néhány evőkanál tej
50 g cukor
a töltelékhez:
500 g mák
400 g cukor
6 dl tej
100 g búzadara
lekvár
citromhéj
4 tojásfehérje
A hozzávalókat összegyúrjuk és két lapba kinyújtjuk. Az egyiket tepsibe tesszük, majd megkenjük baracklekvárral. A tejet felforraljuk a cukorral, a mákot a búzadarával belefőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a citromhéjat és a felvert tojásfehérjét.Az alsó lapra kenjük a tölteléket és betakarjuk a felsővel.180°C-on (légkeverés) 35-40 percig sütjük.

3 comments:
Ez nemsokára a mi asztalunkat is díszíti, bár ahogy elnézegetem, nem hosszú ideig :D
Ha minimum akkora mákbolondok vagytok, mint apukám és én, akkor biztos nem húzza sokáig! ;)
Nem fogja, az biztos :D
Post a Comment