
A spenótos krémem pedig egész egyszerűen nem állt össze, igaz nem egy tojásos megoldást választottam, hanem agar-agart használtam, és lehet hogy túl kevés volt, így nem állt össze, hát "szószként" adtam el a tányéron. Majdnem elfelejtettem! A fekete retek! Imádom nyersen reszelve, sózva. Persze sokan az illatától már elrohannak. Most sülve került a tányérra kevés szumákkal megszórva. Szerintem remek, és még annak is megér egy próbát aki futásnak eredne!
Hozzávalók:
4 nyúlgerinc
250 g tisztított vaj
3 gerezd fokhagyma
néhány ág friss rozmaring és kakukkfű
só, bors

Tegyük a tisztított vajat egy serpenyőbe a fokhagymával és a fűszernövényekkel. Melegítsük, de vigyázzunk ne főjjön, olyan 70-80°C-os legyen. Sózzuk, borsozzuk a nyúlgerincet majd tegyük a meleg vajba olyan 35-45 percre, mérettől függően. Ha elkészültek hempergessük meg apróra vágott fűszernövényekben (pl. petrezselyem, turbolya) és tálaljuk.

No comments:
Post a Comment