
Szerencsés voltam, mert a múlt héten még sikerült megkaparintanom néhány St. Pierre paradicsomot, most már biztosan az idény utolsó darabjait. Egyébként is mindig sokkal több paradicsomot veszek, mint tervezem. Úgy véltem ez volt a tökéletes pillanat ahhoz, hogy elkészítsem az első ételt a könyvből: hideg paradicsom consommé spárgával, zöldborsóval, paradicsom concasséval és bazsalikommal.

A spárgát kihagytam, mert ugye annak most nincs szezonja. És a consommé? Nos, soha életemben nem kóstoltam még ehhez foghatót! Igaz, hogy készítettem már fehér paradicsomhabot, így van fogalmam róla milyen ízű a fehér paradicsomlé. A consommé óriási tűzijátékként robbant szét a szánkban. Mellesleg csupa szokványos dologból készül mint a bazsalikom, fokhagyma, sárgarépa, zeller, hagyma, tárkony, kakukkfű és így tovább. Az elkészítése sem ördöngösség! A zöldségeket feldaraboljuk, rádobjuk a paradicsomokat, ízesítjük és paradicsomlével összefőzzük. Leszűrjük, lehűtjük és a "tisztító keverékkel" újra forrásig hevítjük. Az eredmény? Egy csodálatos paradicsom consommé.

No comments:
Post a Comment