Wednesday, November 25, 2009

Fűszernövényleves

Nem mondanám, hogy nagyon oda vagyok a levesekért, mégis mostanában, magamhoz képest, nagyon gyakran kerül az asztalra. Hajlok arra, hogy sokkal több friss fűszernövényt cipelek haza, mint amire szükségem lenne. Most is így volt, s gondoltam mielőtt megsárgulnának inkább végezzék levesben. Ez egy nagyon könnyű, csicsóka-alapú leves, fantasztikus színnel. Ami a fűszernövényeket illeti, használjunk amit csak kívánunk, de vigyázzunk a karakteres ízűekkel, mint pl. a kakukkfű. Az én esetemben most friss petrezselyemzöld, turbolya, bazsalikom, zsálya és egy kevés tárkony, rozmaring és kakukkfű került bele.

Hozzávalók:
300 g csicsóka
1 hagyma
1 ek vaj
450 ml zöldségalaplé
2 marok kedvünk szerinti fűszernövénykeverék
só, bors


Pucoljuk és daraboljuk fel a csicsókát és a hagymát majd vajon pároljuk 5-7 percen keresztül. Öntsük fel az alaplével és főzzük puhára, majd vegyük le a tűzhelyről és pürésítsük a fűszernövényekkel együtt. Ezután már ne főzzük! Ízesítsük sóval, borssal.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...