Wednesday, December 17, 2008

Vaníliás csillagok

Megbeszéltük anyukámmal, hogy nem fogunk sokat sütni, semmiképpen sem annyit, mint tavaly. Ugyanis akkor miután szétosztogattuk a süteményes zacskókat, barátoknak, szomszédoknak, még mindig rengeteg maradt. Azt hiszem idén sem lesz jobb a helyzet, sőt talán még rosszabb! De mit számít! Egyszer egy évben van karácsony. Mondhatok amit akarok, de nem tudok elleállni a sok süteménynek a szakácskönyvekben, és mindig azt mondom magamnak: ez lesz az utolsó amit az idén sütök. Több, mint valószínű, hogy nem, de most inkább lássuk azokat a csillagokat! Egyébként fantasztikus vanília illat terjengett tegnap a konyhámban mikor arra gondoltam, hogy a tészta egy részéhez chillit keverek és hogy meg tudjam különbözteteni a csak vanílásoktól, ezért fekete sóval megszórtam őket.



Hozzávalók:
200 g liszt
1 késhegynyi sütőpor
60 g cukor
1 tk vanílikivonat
1 csipet só
1 tojás
100 g vaj
1 tojássárgája
1 ek sűrített tej



Keverjük össze a lisztet, sütőport, vaníliakivonatot, cukrot, sót. Adjuk hozzá a tojást és a vajat, és gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki és szaggasunk csillagokat belőle.
A tojássárgáját keverjük össze a sűrített tejjel és kenjük meg a csillagokat, aztán szórjuk meg durvaszemű cukorral. Süssük 180°C-on 8 percig.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...