
Hozzávalók:
a halhoz:
4 szelet lepényhal
1 ek dijoni mustár
1 citrom leve
2 ek friss petrezselyem
só, bors
a dijoni mustár sabayonhoz:
100 ml zöldségalaplé
100 ml chardonnay
1 salotta
1 ág kakukkfű
1 tojássárgája
1/2 tkdijoni mustár
só, bors
a beluga lencséhez: (eredeti recept Ivo Adam)
100 g beluga lencse
20 g répa
10 g zelller
1 ek szárított cranberry
1 salotta
10 g vaj
100 ml vörösbor
200 ml zöldség alaplé
100 ml borjú jus
Vágjuk a répát és a zellert apró kockákra (brunoise 3mm). Olvasszuk meg a vajat és pároljuk rajta a zöldségeket a lencsével és a salottával 1-2 percig. Öntsük fel vörösborral, redukáljuk, adjuk hozzá a jus-t és főzzük 20 percig. Keverjük bele a tőzegáfonyát és ízestísük sóval, borssal.

A sabayonhoz keverjük össze a zöldség alaplevet a chardonnayval, tegyük bele a kakukkfüvet, salottát és főzzük a felére. Szűrjük le és keverjük bele a mustárt. Gőz felett verjük 10 percen keresztük. Ízesítsük sóval, borssal. A halat kenjük be a hozzávalókból készült keverékkel és pároljuk meg 6-7 perc alatt.

No comments:
Post a Comment