Wednesday, December 19, 2012

Mákos habcsók

Van egy olyan érzésem, hogy karácsonyig már nem lesz időm a blogra, viszont reményeim szerint a két ünnep között jelentkezni fogok még, ha máshol nem, itt biztosan. Az ok rendkívül egyszerű, még sehol sem tartok az ünnepi készülődéssel. Péntekre tervezem az aprósütiket, remélem mindegyik bele fog férni. Szombaton rohangálás az ünnepi menü hozzávalói után, vasárnap pedig beiglisütés a programm. Már csak a hó hiányzik, de az nagyon! Úgyhogy sütöttem magamnak néhány amolyan hókupacra emlékeztető mákos habcsókot. Nem vagyok nagy habcsókrajongó, viszont jó ideig eláll, és biztos vagyok benne, hogy jól fog majd jönni valamelyik ünnepi desszert kiegészítőjeként. Boldog karácsonyt mindenkinek!




Hozzávalók:
60 g tojásfehérje
60 g kristálycukor
50 g porcukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál mák




A sütőt előmelegítjük 100°C-ra (légkeverés). A tojásfehérjét egy csipet sóval félkemény habbá verjük, majd folyamatosan verés mellett kis adagokban hozzáöntjük a kristálycukrot és kemény habbá verjük. Spatulával beleforgatjuk a leszitált porcukrot, keményítőt, végül pedig a mákot. Tetszőleges formákat nyomunk belőle és 1-2 órán keresztül szárítjuk (mérettől függően). Ekkor kikapcsoljuk a sütőt és hagyjuk, hogy a habcsókok a sütőben hűljenek ki.


7 comments:

teller-cake said...

Milyen egyszerű de nagyszerű az ötlet! Imádom a mákot és mindig készítek habcsókot, de még sosem jutott eszembe a kettő ötvözése. Nagyon szépek lettek. :) Boldog Karácsonyt Neked és kellemes készülődést!

Erika said...

Az első kép valami mesés, gyönyörű,
köszi az élményt!:)

chriesi said...

Köszönöm! Örülök, hogy tetszik! :)

bmari62 said...

Jól látom, ugye kitchenaid-ed van?
Lehet vele omlós tésztát csinálni és hogyan - kicsit buta kérdés!!!!
Marika

chriesi said...

Jól látod igen, viszont nem szoktam vele tésztákat készteni, csak habot, tejszínt és ilyesmiket verek fel vele. No meg a fagyigépet használom. A tésztát kézzel szeretem, de persze lehet, csak a mennyiségekre kell odafigyelni, hogy mennyit bír a gép.

bmari62 said...

Köszi,imádom szinte csak nézni a tartlettjeidet pl.
Piemonti mogyoró, pisztáciák, álom...
Jó éjt, Marika

chriesi said...

Nagyon örülök, hogy tetszenek! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...