Monday, December 12, 2011

Tonkababos - sült céklás gofri

Kérem szépen az úgy történt, hogy megláttam Vera sütőtökös gofriját, ami aztán végleg arra "kényszerített", hogy vegyek egy gofrisütőt. Játszottam én a gondolattal már előtte is, de úgy voltam vele, hogy biztosan nem fogom gyakran használni, porfogónak meg minek? Úgyhogy letettem róla, hiszen egyébként is nagyon kicsi a konyhám, még pont egy újabb masina hiányozna belőle. Aztán mégis úgy alakult, hogy beruháztam egy kis kerek gofrisütőt. Egy vasárnap reggel előbányásztam Ducasse receptjét és nekiálltam gofrit gyártani. Azám, de az első kettő rögtön kuka is lett. Kellett ez nekem?! Bizony kellett, mert jött Elif, aki hozta Petra receptjét, és bizony teljesen rászoktam a gofrira. Heti kétszer bizony terítéken van reggelire, és nagyon nehéz róla leszokni! A napokban érkezett egy hozzászólás az angolnyelvű blogomba, ilyenkor mindig meg szoktam nézni, hogy kitől. Shaheen blogjában pedig feltűnt jó néhány céklás recept, köztük egy gofri! No kérem szépen ezt ki nem hagyhattam!!! Nem szeretek bajlódni a csészékkel, így összedobtam a saját verziómat sült céklával, kakaóval és tonkababbal és jól nyakonöntöttem mandarin sziruppal.



Hozzávalók:
200 g liszt
60 g sült cékla
60 g vaj
60 g cukor

40 g kakaó
2 tojás
1 1/2 teáskanál sütőpor
300 ml tej
tonkabab



Két kicsi céklát csomagoljunk fóliába és süssük 40 percig 200°C-on. Ha kihűlt, hámozzuk meg és pürésítsük, közben pedig olvasszuk meg a vajat. Keverjük simára a 60 g céklapürét a liszttel, sütőporral, kakaóval, cukorral és a tojásokkal, majd csorgassuk hozzá a vajat és a tejet. Aztán süssük meg gofrisütőben.


2 comments:

Unknown said...

Ezt a céklás gofrit pont neked teremtették ;) Nagyon jól hangzik így mandarin sziruppal párosítva! És szépek a fotók is ebben a sötét környezetben. A tejet esetleg próbáltad céklával sűrített céklalével helyettesíteni? Vagy már így is eléggé céklás volt az eredmény? ;)

chriesi said...

Hmm...olyan jó ötleteid vannak mindig! Sőt, adtál vele egy másikat. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...