Wednesday, August 10, 2011

Túróparfé

Tudom, a múltkor azt írtam, hogy elfogyott a házi túróm, ez bizony igaz, no de ez nem akadály arra, hogy újabb túrós finomság szülessen. Ugyanis a faluban, ahol lakom árulnak friss tejet, így aztán magam készítettem a parféhoz a túrót. Az igazi az lett volna, ha a málnát a környéken szedem, de sajnos már nagyon kevés van, így jobbnak láttam nem megdézsmálni, hanem inkább meghagyni a természet apró lakóinak. 




Hozzávalók: 
250 g túró 
1 rúd vanília
2 tojás
80 g cukor
2 citrom
100 ml tejszín

A tojássárgájákhoz adjuk hozzá a vanília kikapart magját, a két citrom levét és héját, majd gőz felett verjük habosra  40 g cukorral. Eközben főzzünk egyszerű szirupot 20 g cukorból 20 ml vízzel, majd adagoljuk a 20 g cukorral felvert tojásfehérjéhez. Keverjük a szűrőn átkent túrót a citromos masszához, majd forgassuk bele az olasz meringue-et (=sziruppal felvert tojásfehérje). Verjük fel a tejszínt (ízlés szerint adhatunk hozzá néhány evőkanál vaníliás cukrot) és ezt is keverjük a túrós masszához, majd öntsük ízlés szerinti formákba és fagyasszuk 3-4 órán keresztül.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...