Tuesday, May 8, 2012

Rebarbaraleves

Vigyázat! Savanyú, nagyon savanyú! Nem akartam elmenni az édes levesek irányába vagy akár eperrel kombinálni. Jó, jó ott van a tetején, de csak kecsketúró miatt. Nem mondom, hogy ez lesz a kedvenc levesem, de hidegen, főleg ha nagy a meleg, akkor bizony igazán üdítő. Kellemesen fűszeres hála a gyömbérnek, csillagánizsnak, fahéjnak és a szerecsendiónak. Ha szeretnénk, hogy ne legyen ennyire harsogóan savanyú, akkor adjunk hozzá tejszínt és esetleg több cukrot.




Hozzávalók:
1 salotta
10 g vaj

300 g rebarbara
3 evőkanál cukor
2 narancs leve
3 cm friss gyömbér
1 csillagánizs
2 cm fahéjrúd
2 csipet frissen reszelt szerecsendió
450 ml zöldség alaplé
só, bors


A kockára vágott salottát pároljuk üvegesre a vajban. Adjuk hozzá a szeletekre vágott rebarbarát, a cukrot és reszeljük bele a gyömbért, valamint adjuk hozzá a többi fűszert. Öntsük rá a frissen facsart narancslevet és az alaplevet majd főzzük körülbelül 10 percig és pürésítsük. Előtte persze távolítsuk el a fahéjrudat és a csillagánizst. Ízesítsük sóval, borssal esetleg őrölt fahéjjal és szerecsendióval. Amennyiben tejszínt is adunk hozzá, úgy főzzük fel vele újra. Tálalhatjuk melegen és hidegen is kecske- vagy akár juhtúróval.


3 comments:

Babette said...

A saját ültetésű rebarbarámból két szál kandikál ki a földből....jövőre már biztos erősebb lesz, több hajtással.Nyárra biztos siker ez a leves!

chriesi said...

Biztosan megerősödik majd, állítólag ha beindul meg sem lehet állítani. :)

Seafalcon said...

Hát... én is arra számítottam, hogy lesz az idén rebarbarám, de valami liliomféle gyökerét kaptam tavaly ősszel... No majd jövőre! A receptet azért viszem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...