Friday, January 14, 2011

Plain in Pigna

Ma egy újabb engadini specialitást hoztam, ami nem más, mint a Plain in Pigna. Lényegében egy sütőben sült röstiről van szó, amelybe jó néhány különböző svájci kolbászféleség (pl. Salsiz, Landjäger vagy akár Mostbröckli amely füstölt, sózott és szárított marhahús) és szalonna kerül. Rengeteg recept kering a világhálón, s valószínűleg eredetileg sem sajt, sem tojás nincs benne, nálam azonban a sajt semmiképpen sem hiányozhat. Évek óta ugyannak a receptnek az alapján készítem, csupán a sajt mennyiségén és a sütési időn változtattam. Ami pedig a húst illeti, nos, mindig az kerül bele ami éppen van és már ideje lenne megenni, ez ma sem történt másképp.


Hozzávalók:
500 g burgonya (nem lisztes)
1/2 tk vaj
1 hagyma
50 g szalonna
150-200 g különböző kolbászféleség, szárított sonka
2 tojás

75 g liszt
50 ml tej
70-100 g sajt (pl. Gruyére)
majoránna
szerecsendió
só, bors


Melegítsük elő a sütőt
200°C-ra. Vajon pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát, adjuk hozzá a kockára vágott szalonnát és pirítsuk pár percig. Keverjük össze a lisztet a tejjel és a tojásokkal. Fűszerezzük, majd keverjük hozzá a kockára vágott kolbász- és sonkaféleségeket, a hagymás szalonnát és a kockára vágott sajtot. Végül forgassuk bele a "nagy lyukon" lereszelt burgonyát. Töltsük egy kerek tortaformába és süssük 35-40 percig.

7 comments:

duende said...

Ó, ezt megsütöm! Imádjuk a krumplit, és ez nagyon-nagyon guszta! Férjuram szerintem imádni fogja. :)

Csibe said...

Juj, de nagyon tetszik!
Vittem, ezt mindenképpen ki kell próbálnom!!!

Beatbull said...

Jó kis egyszerű és őszinte otthoni ételnek néz ki ;) Hogyan kell kiejteni a nevét?

chriesi said...

@duende: Szerintem hidegen még finomabb.

@Csibe: Örülök neki! :)

@Beatbull: Néha ilyen is kell. ;) Nem beszélek rétorománul, úgyhogy ebben nem tudok segíteni sajnos.

chriesi said...

Na egy kis kutatás után, itt
a válasz. :)

Beatbull said...

Köszi ;)

chriesi said...

Nincs mit. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...