Monday, June 18, 2012

Összefoglaló: Vigyázz, kész, főzz! - 49. forduló

Ez itt kérem szépen a 49. Vigyázz, kész, főzz! összefoglalója! Nagyszerű receptek érkeztek, telis-tele remek ötletekkel és klassz párosításokkal. Majd húsz sós ételt hoztatok, ennek különösen örültem! Az édességek pedig szintén a fehér minden árnyalátában pompáznak, de hófehérek is felbukkannak közöttük. Köszönöm, hogy ilyen sokan résztvettetek! Most pedig beszéljenek helyettem inkább a képek! Előtte azonban szeretném átadni a stafétát Alíznak, a Select food blog szerzőjének, aki mindig meglep egy új ízkombinációval vagy egy nem várt hozzávalóval.
A Dao Konyha, vagyis a Kíváncsi Szakács egy könnyű rizstejes karalábélevessel készült, melyet mezei zsályával dobott fel.  Nemcsak az étel, de szinte az összes hozzávaló is fehér volt.



Gionetta, A magyar ízek tárháza blog írója cukkinis tésztát sonkával hozott erre a fordulóra. No és persze jó sok sajttal a tetején!




Robi, a Kísérleti Konyháról két csodálatos fogást hozott nekünk: egy különleges nyers karalábé raviolit napraforgómaggal töltve, valamint  fogast tarlórépával és tárkonnyal párosította.


IsaBella fokhagymakrémlevessel szerzett örömet édesanyjának egy régóta kipróbálásra váró recept alapján.



A Naspolyakonyháról egy sült zöldségekből álló saláta érkezett, melyen van mindenféle finomság, mint a sárga cékla, karalábé és petrezselyemgyökér.



Afraa egy rég papírra vetett fűszeres étellel, marokkói csirkével csatlakozott ehhez a fordulóhoz.

Ami, a Colors in the Kitchen blog írója, két sós fogással készült: zöldcitromos vajhal ricottás karalábépürével és petrezselyemmártással és egy könnyű karfiolkrémlevessel.



Judyt egy igazán izgalmas indiai joghurtos rizst varázsolt ide nekünk.


Kriszta az Orchidea konyha írója két hófehér csodával érkezett: bodzafagyival és zeller krémlevessel amit kacsmájjal tálalt.


A Muskátli Büfé quinoát zöldborsmártással és csirkével készített erre a fordulóra.

Erika, az Epercsók blog írója, füstölt sajttal töltött grillezett tintahalat spárgával és fokhagymás öntettel tálalt.


Pöttöm Panna, a Vegaléria blog szerzője két rendkívül ötletes fehér ételt hozott nekünk: fetás, fokhagymás, rizses "gnocchi" citromos tejszínnel, mákroppanccsal és kókusztejes karfiolkrémleves mézes, chilis, szezámos répaforgáccsal



A Tarka Bárka hűsítő zellerkrémlevest hozott, amit garnélafarokkal - mely vitorlának sem utolsó-  tálaltak.


Gabah egy fehér, bizony fehér cseresznyelevest varázsolt mogyorós karamelltörettel!


Selectfood két nagyszerű sós receptet hozott nekünk: parmezános-rozmaringos sós cantuccinit vajas sültfokhagyma-krémmel, vajretekkel és zsázsával, valamint burgonyás-karfiolos kókuszkrémlevest fokhagymás-lime-os garnélafarokkal.


A Kollégista Gurman kukoricás rizottót kevert-kavart a tűzhelyen fokhagymával és kakukkfűvel. 


Zizi egy nagyszerű zöldspárgás zöldborsós ricotta pestos spagettit készített.



Emma, a Coffeinmentes blog szerzője a kecskesajtot házasította össze gorgonzolával, majd tálalta karamellizált körtével.


Babette szintén zöldborsós fogással készült, méghozzá egy trifle egyik alkotóelemeként végezte.

Eva, a meGASTROmania blog szerzője az ismert spanyol fokhagymalevest, azaz az "ajoblanco"-t hozta el nekünk, méghozzá két változatban.



Gabjoszánk ugyan kicsit késve, de befutott egy szuper retekből készült kencével.

Linyah a Konyhalál blog írója egy "érdekes állagú" fehér ostyaszelettel készült, melyet kókuszos-kandírozott narancsos töltelékkel tett izgalmassá.




Flóra az Ízek és élmények - kalandjaim a konyhában blog írója szintén egy kókuszos édességgel érkezett erre a fordulóra, méghozzá aszalt áfonyás kókuszkockát sütött!





Katuci eddig nem vágyott fagyigépre, de idén nem hagyta nyugodni a gondolat, így aztán mi mással, mint vaníliafagyival készülhetett volna?




Hajni igazi kis műalkotással készült, melyben kedvenc halas éttermének egyik téli desszertjét fordította meg. Így született a hófehér meringa forró fehércsokiban, belga csokoládéfagylalttal.



A Heti Menü blog írója Mojitó szeletet hozott nekünk, gyerekbarát verzióban, de a felnőttek ne felejtsék el felturbózni!


Konyhavirtuóz fehér csokis tejberizzsel érkezett erre a fordulóra, amit eperszósszal tálalt.



Úgy látszik igen népszerűek a koktélok, hiszen ez már a második ilyen desszert ebben a fordulóban: Pina colada túróhasáb Chef Viki konyhájából.


Nyammm egy könnyű bazsalikomos fehércsokoládé mousse-szal csatlakozott a VKF csapatához.


Dizájnmenza bodzás tejberizst főzött, melyet árvácskával díszített.


Pixie Pie fekete-fehér nyalánksággal futott be közénk: fekete szezámmagos rizsgombóc mézes joghurtfagyival. 




Erika Dublinból még épp idejében egy könnyű kókuszos jégszeletet dobott össze.


Zsuzsi két csoda bonbont készített erre a fordulóra: egy bodzásat és egy rumos-kókuszosat.



Emőke ugyan mentával tervezte, de szerintem így is nagyszerű lett az a túrófagyi a bazsalikommal és lime-mal.


Piszkénk egy gyönyörű gyümölcsös csodafehér tortát hozott: joghurt- és mascarpone mousse torta bogyós gyümölcsökkel.


Jómagam pedig ezzel a két fogással készültem: fogas-fésűkagyló tekercsek curryvel kókuszos karifolpürén citromfűhabbal és spárgaparfé eperrel.


15 comments:

Nyammm said...

De jó így együtt ennyi fehér finomságot látni:) Szuperek lettek! Köszi a játékot!

Muskátli Büfé said...

Köszönjük a lehetőséget!

Bors and Pepper said...

Ennyi szépség és finomság! Hogy én ebböl hogyan maradtam ki?! Pedig készítettem mostanábn fehérséget... Szuper összefoglaló!

Selectfood said...

Nagyon jó receptek gyűltek össze, nemhiába, hiszen nagyon egyedi témát választottál! ;)

A stafétát nagyon szépen köszönöm, hamarosan jelentkezem a részletekkel! :)

Erika said...

Nagyon köszi ezt a szép összefoglalót!:)Jó volt ez a 49. kör.:)

Chef Viki said...

Jó kis hófehérke-gyűjtemény született :-)

Nagyon ügyes vagy, hogy máris elkészültél az összefoglalóval, ez igen!!

Kriszta said...

Milyen jó kis összefoglaló lett.
Nagyon jó volt a téma, látszik is, milyen finomságok készültek.

Noémi, remélem nem baj, ha szólok,de egy étel kimaradt az összefoglalóból, a coffeinmentes blogról Emma étele (http://coffeinmentes.blogspot.hu/2012/06/bazsalikomos-kecskesajt-es-gorgonzola.html)

bárka tarka said...

Ismét jót játszottunk! Köszi, köszi.
Tessék szíves lenni a Tavola In Piazza fehércsokis fehér cseresznye levesét is bevenni a listába.
http://tavolainpiazza.blogspot.it/2012/06/bazsalikomos-feher-csokolades-feher.html
Nagyon várom, Alíz mit talál ki!
Pusz.
Gaba

Selectfood said...

Szia! Praliné Zsuzsi rumos bonbonja is kimaradt: http://www.pralineparadicsom.hu/2012/06/rum-kokos-ujratoltve-egyszerusitett.html

Gaba,
csak pár nap és kiderül! Már folynak is az előkészületek. :)

IsaBella said...

Finomabbnál finomabb ételek készültek! Jó pár receptet le is mentettem. :)

Naspolya said...

Mennyi jó ötlet:) Köszi a játékot!

gionetta said...

köszönjük a lehetőséget! Nagyon élveztem! :-))

chriesi said...

Köszönöm még egyszer a sok szuper receptet! És elnézést azoktól, akik kimaradtak. Természetesen már pótoltam! :)

Flóra said...

Köszi az összefoglalót, nagyon jó lett!:)

Katucikonyha, said...

De szépek lettek, négy nagyon kedvencem is van. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...