Wednesday, March 23, 2011

Kandírozott cékla chips

Mielőtt megszületne a bejegyzés a tortáról, hoztam egy receptet annak díszéről, mely éppen most szárad a hideg sütőben, s teszi ezt még holnap reggelig. Ami a tortát illeti, már két komponense elkészült, a harmadik pedig hamarosan sorra kerül. Annyit elárulok, hogy egy igazi "céklabúcsúztató" desszertről van szó. Az idei télen rengeteg céklás ételt készítettem, ezért gondoltam, hogy illendő lenne valamilyen édes finomsággal zárni a sorozatot (persze nem kizárt, hogy találkozunk még vele...). Többet viszont nem árulok most el, lássuk inkább a kandírozott cékla chips receptet. 



 
Hozzávalók:
260 g cukor
200 g víz
1 cékla
 
Hámozzuk meg a céklát és vágjuk vékony szeletekre egy mandolin segítségével. Ha szabályos köröket szeretnénk akkor szaggassuk ki azokat. Egy lábosban tegyük fel főni a vízzel a cukrral és amint a cukor teljesen elolvadt tegyük bele a céklaszeleteket. Lassú tűzön főzzük addig, amíg a szeletek átlátszóak nem lesznek. Szűrjük le, de vigyázzunk, nehogy eltörjenek majd hintsük meg cukorral és hagyjuk száradni egy éjszakán át. Légmentesen záró dobozban egy hétig eltartható.


5 comments:

Frau Paprika said...

Nagyon klassz, holnap akkor jön ugye a torta? :D

chriesi said...

Lehet...! :)))

Reni said...

nagyoon izgalmas! eszméletlen jó ötlet!

Unknown said...

Ah, szóval a vékony szelet a titka! ;) Kandírozott gyömbérhez hasonlóan kockára vágva próbálkoztam a tél folyamán egyszer cékla kandírozásával, de nem voltam elégedett az eredménnyel (bár a céklás szirup nem volt rossz). Köszi a tippet, kipróbálom így vékony szeletekre vágva ;)

chriesi said...

Én nagyon oda vagyok érte, jó kis nasi. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...