Wednesday, March 30, 2011

Gyermekláncfű saláta sült csicsókával és medvehagymás kecskesajtos öntettel

Lassan tényleg véget ér a csicsóka szezonja, de még volt pár a hűtő aljában, ami ugyan nem lett volna elég egy főételhez. Aztán spontán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha saláta készülne belőle.

A csicsóka mellé rögtön a mogyoró ugrott be, úgyhogy már csak azt kellett kitalálnom mi kerüljön még mellé.

A csicsókát egyébként párolóban főztem meg, aztán pedig kevés vajon megpirítottam és pirított, darált mogyoróban hempergettem meg.

A csicsóka és a kecskesajt igazán jól mennek együtt, úgyhogy elővettem a maradék krémsajtot és medvehagymával, kevés fehér balzsamecettel, olívaolajjal pürésítettem és a végén persze sóval és borssal
ízesítettem. Így már készen is volt az öntet, amihez a saláta szerepét friss, fiatal gyermekláncfű töltötte be, amely éppen aktuális.

6 comments:

Reni said...

Ó de csodás tavaszi fogás! (a csicsóka ellenére is :)

Beatbull said...

Nagyon szép könnyed hatása van a gyönyörű tálalásnak köszönhetően ;) A kis mogyorós hempergetése a csicsókának is nagyon tetszik ;)

chriesi said...

Köszönöm, örülök, hogy tetszik nektek! :)

Nagy Kati said...

Ez mennyire de jó!!!Nagyon tetszik,csupa gyógynövény! :))

Borsó meg a héja said...

szerintem a csicsóka saját maga is meglepődött, hogy mit varázsoltál belőle :) elképesztő.

chriesi said...

Köszönöm szépen! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...