Thursday, April 11, 2013

Sajtos-fűszernövényes smarni

Bizonyára nagyon sokan szeretitek a császármorzsát, ki mazsolával, ki nélküle. Rengeteg porcukorral vagy baracklekvárral, bár hagyományosan szilva dukál mellé, pontosabban az úgynevezett Zwetschkenröster. Azonban most egy sós változatot hoztam, amit ilyenkor tavasszal rengeteg friss fűszernövénnyel tudunk feldobni. A medvehagyma iránt rajongók mindenképpen csempésszenek bele néhány levelet. Nálam snidling és turbolya került bele, tálaláskor pedig zsázsával szórtam meg.



Hozzávalók:
2 személyre


3 tojás
100 g liszt
100 g füstölt sajt
250 ml tej
3 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
1/2 csokor turbolya
1 evőkanál vaj

bors
kerti zsázsa a tálaláshoz



A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a sajtot finomra reszeljük. A sárgájákat simára keverjük a liszttel, a tejjel majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a finomra vágott metélőhagymát és a turbolyaleveleket. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük majd a masszánkba forgatjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

A vajat alacsony hőfokon megolvasztjuk és egy 24-26 cm-es serpenyőbe öntjük a masszát, majd a sütőben 10-15 percig sütjük. Tálaláskor villával darabokra tépkedjük és kerti zsázsával megszórva tálaljuk.

A recept
megjelent a Kifőztük magazin 2013-es áprilisi számában.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...