Monday, June 18, 2012

Összefoglaló: Vigyázz, kész, főzz! - 49. forduló

Ez itt kérem szépen a 49. Vigyázz, kész, főzz! összefoglalója! Nagyszerű receptek érkeztek, telis-tele remek ötletekkel és klassz párosításokkal. Majd húsz sós ételt hoztatok, ennek különösen örültem! Az édességek pedig szintén a fehér minden árnyalátában pompáznak, de hófehérek is felbukkannak közöttük. Köszönöm, hogy ilyen sokan résztvettetek! Most pedig beszéljenek helyettem inkább a képek! Előtte azonban szeretném átadni a stafétát Alíznak, a Select food blog szerzőjének, aki mindig meglep egy új ízkombinációval vagy egy nem várt hozzávalóval.
A Dao Konyha, vagyis a Kíváncsi Szakács egy könnyű rizstejes karalábélevessel készült, melyet mezei zsályával dobott fel.  Nemcsak az étel, de szinte az összes hozzávaló is fehér volt.



Gionetta, A magyar ízek tárháza blog írója cukkinis tésztát sonkával hozott erre a fordulóra. No és persze jó sok sajttal a tetején!




Robi, a Kísérleti Konyháról két csodálatos fogást hozott nekünk: egy különleges nyers karalábé raviolit napraforgómaggal töltve, valamint  fogast tarlórépával és tárkonnyal párosította.


IsaBella fokhagymakrémlevessel szerzett örömet édesanyjának egy régóta kipróbálásra váró recept alapján.



A Naspolyakonyháról egy sült zöldségekből álló saláta érkezett, melyen van mindenféle finomság, mint a sárga cékla, karalábé és petrezselyemgyökér.



Afraa egy rég papírra vetett fűszeres étellel, marokkói csirkével csatlakozott ehhez a fordulóhoz.

Ami, a Colors in the Kitchen blog írója, két sós fogással készült: zöldcitromos vajhal ricottás karalábépürével és petrezselyemmártással és egy könnyű karfiolkrémlevessel.



Judyt egy igazán izgalmas indiai joghurtos rizst varázsolt ide nekünk.


Kriszta az Orchidea konyha írója két hófehér csodával érkezett: bodzafagyival és zeller krémlevessel amit kacsmájjal tálalt.


A Muskátli Büfé quinoát zöldborsmártással és csirkével készített erre a fordulóra.

Erika, az Epercsók blog írója, füstölt sajttal töltött grillezett tintahalat spárgával és fokhagymás öntettel tálalt.


Pöttöm Panna, a Vegaléria blog szerzője két rendkívül ötletes fehér ételt hozott nekünk: fetás, fokhagymás, rizses "gnocchi" citromos tejszínnel, mákroppanccsal és kókusztejes karfiolkrémleves mézes, chilis, szezámos répaforgáccsal



A Tarka Bárka hűsítő zellerkrémlevest hozott, amit garnélafarokkal - mely vitorlának sem utolsó-  tálaltak.


Gabah egy fehér, bizony fehér cseresznyelevest varázsolt mogyorós karamelltörettel!


Selectfood két nagyszerű sós receptet hozott nekünk: parmezános-rozmaringos sós cantuccinit vajas sültfokhagyma-krémmel, vajretekkel és zsázsával, valamint burgonyás-karfiolos kókuszkrémlevest fokhagymás-lime-os garnélafarokkal.


A Kollégista Gurman kukoricás rizottót kevert-kavart a tűzhelyen fokhagymával és kakukkfűvel. 


Zizi egy nagyszerű zöldspárgás zöldborsós ricotta pestos spagettit készített.



Emma, a Coffeinmentes blog szerzője a kecskesajtot házasította össze gorgonzolával, majd tálalta karamellizált körtével.


Babette szintén zöldborsós fogással készült, méghozzá egy trifle egyik alkotóelemeként végezte.

Eva, a meGASTROmania blog szerzője az ismert spanyol fokhagymalevest, azaz az "ajoblanco"-t hozta el nekünk, méghozzá két változatban.



Gabjoszánk ugyan kicsit késve, de befutott egy szuper retekből készült kencével.

Linyah a Konyhalál blog írója egy "érdekes állagú" fehér ostyaszelettel készült, melyet kókuszos-kandírozott narancsos töltelékkel tett izgalmassá.




Flóra az Ízek és élmények - kalandjaim a konyhában blog írója szintén egy kókuszos édességgel érkezett erre a fordulóra, méghozzá aszalt áfonyás kókuszkockát sütött!





Katuci eddig nem vágyott fagyigépre, de idén nem hagyta nyugodni a gondolat, így aztán mi mással, mint vaníliafagyival készülhetett volna?




Hajni igazi kis műalkotással készült, melyben kedvenc halas éttermének egyik téli desszertjét fordította meg. Így született a hófehér meringa forró fehércsokiban, belga csokoládéfagylalttal.



A Heti Menü blog írója Mojitó szeletet hozott nekünk, gyerekbarát verzióban, de a felnőttek ne felejtsék el felturbózni!


Konyhavirtuóz fehér csokis tejberizzsel érkezett erre a fordulóra, amit eperszósszal tálalt.



Úgy látszik igen népszerűek a koktélok, hiszen ez már a második ilyen desszert ebben a fordulóban: Pina colada túróhasáb Chef Viki konyhájából.


Nyammm egy könnyű bazsalikomos fehércsokoládé mousse-szal csatlakozott a VKF csapatához.


Dizájnmenza bodzás tejberizst főzött, melyet árvácskával díszített.


Pixie Pie fekete-fehér nyalánksággal futott be közénk: fekete szezámmagos rizsgombóc mézes joghurtfagyival. 




Erika Dublinból még épp idejében egy könnyű kókuszos jégszeletet dobott össze.


Zsuzsi két csoda bonbont készített erre a fordulóra: egy bodzásat és egy rumos-kókuszosat.



Emőke ugyan mentával tervezte, de szerintem így is nagyszerű lett az a túrófagyi a bazsalikommal és lime-mal.


Piszkénk egy gyönyörű gyümölcsös csodafehér tortát hozott: joghurt- és mascarpone mousse torta bogyós gyümölcsökkel.


Jómagam pedig ezzel a két fogással készültem: fogas-fésűkagyló tekercsek curryvel kókuszos karifolpürén citromfűhabbal és spárgaparfé eperrel.


36 comments:

NYAMMM said...

De jó így együtt ennyi fehér finomságot látni:) Szuperek lettek! Köszi a játékot!

Muskátli Büfé said...

Köszönjük a lehetőséget!

Bors and Pepper said...

Ennyi szépség és finomság! Hogy én ebböl hogyan maradtam ki?! Pedig készítettem mostanábn fehérséget... Szuper összefoglaló!

Selectfood said...

Nagyon jó receptek gyűltek össze, nemhiába, hiszen nagyon egyedi témát választottál! ;)

A stafétát nagyon szépen köszönöm, hamarosan jelentkezem a részletekkel! :)

Erika said...

Nagyon köszi ezt a szép összefoglalót!:)Jó volt ez a 49. kör.:)

Chef Viki said...

Jó kis hófehérke-gyűjtemény született :-)

Nagyon ügyes vagy, hogy máris elkészültél az összefoglalóval, ez igen!!

Kriszta said...

Milyen jó kis összefoglaló lett.
Nagyon jó volt a téma, látszik is, milyen finomságok készültek.

Noémi, remélem nem baj, ha szólok,de egy étel kimaradt az összefoglalóból, a coffeinmentes blogról Emma étele (http://coffeinmentes.blogspot.hu/2012/06/bazsalikomos-kecskesajt-es-gorgonzola.html)

Unknown said...

Ismét jót játszottunk! Köszi, köszi.
Tessék szíves lenni a Tavola In Piazza fehércsokis fehér cseresznye levesét is bevenni a listába.
http://tavolainpiazza.blogspot.it/2012/06/bazsalikomos-feher-csokolades-feher.html
Nagyon várom, Alíz mit talál ki!
Pusz.
Gaba

Selectfood said...

Szia! Praliné Zsuzsi rumos bonbonja is kimaradt: http://www.pralineparadicsom.hu/2012/06/rum-kokos-ujratoltve-egyszerusitett.html

Gaba,
csak pár nap és kiderül! Már folynak is az előkészületek. :)

IsaBella said...

Finomabbnál finomabb ételek készültek! Jó pár receptet le is mentettem. :)

Sarolt said...

Mennyi jó ötlet:) Köszi a játékot!

gionetta said...

köszönjük a lehetőséget! Nagyon élveztem! :-))

chriesi said...

Köszönöm még egyszer a sok szuper receptet! És elnézést azoktól, akik kimaradtak. Természetesen már pótoltam! :)

Anonymous said...

Köszi az összefoglalót, nagyon jó lett!:)

Katucikonyha, said...

De szépek lettek, négy nagyon kedvencem is van. :))

Jon Hendo said...

Instead of spending only on highly visible areas of the event make sure each vendor has a fair budget. event marketing and virtual event bags

Rakesh chandra said...

Thanks for sharing informative content randomly landed on your blog but when I go through your blog I feel privileged to read your blog.


The value of accurate B2B Data is realized when it works as the propellant to run any successful marketing campaign. The information available on a company’s tech is important to verify prospects before connecting with them.

orclord said...

vegus168 เเทงบอล รับเครดิตฟรี เมื่อสมัครสมาชิกกับ vegus168

Unknown said...

DMSF is the best international medical institute with well-educated faculty. Davao medical school Philippines fees are affordable, and Davao medical college philippines fee structure is economical for international students.

Web Development Ambala said...

Digital Marketing is the process of promote the business or products through online. Click shaper is the one of the best digital marketing company in Ambala Cantt who provides best digital services.
best digital marketing company in Ambala Cantt

Cricket Store NZ said...

Cricket store, Buy Online of All Sizes Cricket Accessories Available at affordable price on cricket store nz & we provides delivery worldwide.

Cricket Bats Sale

hastenchemical said...

cement kiln dust Jacksonville , Texas, serves as a byproduct of cement production, commonly used in construction for its pozzolanic properties. Its environmentally friendly disposal and potential as a supplementary cementitious material make it a valuable resource in local infrastructure projects.

hastencatering said...

In brief: Be careful, get ready, cook! - Round 49: A creative and technically challenging cooking competition. While competitors display their skills, think about how convenient Catering services Pecos Texas might be for your own gatherings. ensuring delectable meals free from tension so you can concentrate on savoring the feast.

Trufleers said...

Culinary adventure in the making—another round of 'Take care, ready, cook!' awaits. Why not take a drink of fragrantقهوة عربية to bolster our creative juices as we get ready for this exciting challenge? Let's jump into Round 49 with zest and excitement, and appreciate the flavors and companionship along the way. Have fun in the kitchen!

elitefencingsystems said...

The light kohlrabi soup from The Dao Kitchen is a perfect example of their creative approach; it is simple yet elegant. Consider adding commercial and residential fencing Edmonton to your property to improve its appearance and security, just as their dishes honor purity. Let's celebrate the excellence of both the food and the structure around us.

cardetailingottawa said...

Take care, ready, cook!''s 49th round featured a frenzy of culinary innovation and mouthwatering delicacies. Every recipe, which ranged from savory to sweet, demonstrated creativity and love of cooking. While we enjoy the flavors, remember to give your automobile a luxurious Car Detailing Ottawa so that your vehicle and food both look amazing!

HelanHelan said...
This comment has been removed by the author.
new evolution inter deco said...

Number 49 of "Take Care, Ready, Cook!" promises a culinary adventure with fantastic recipes and creative pairings. Elevate your cooking space with the expertise of villa renovation Dubai, ensuring a kitchen that inspires culinary excellence.





HelanHelan said...

Page 49 of 'Take care, ready, cook!' presents a delicious selection of dishes to entice your palate. Don't forget to acquire order coffee online in dubai to go with your meals as you savor these delicious foods. Let's strive to make every culinary attempt a delightful experience from beginning to conclusion!

combinedpump said...

Take care, ready, cook!''s round 49 offers more gastronomic inspiration. Take into account the dependability of hydrocarbon pumps in Aberdeen for industrial operations when you experiment with fresh recipes. Let's combine the efficiency of hydrocarbon pumps Aberdeen with the art of cooking to create a well-rounded approach to creativity and productivity!

steveharvey said...

What a beautiful journey full of delicious goodies! A shout-out to Alíz from the Select food blog for her creative twists as we wait for the visual feast. Don't let pet hair ruin your enjoyment of delicious food—rather, use a professional Pet hair removal cleaning near me nearby. Cheers to enjoying every bite and maintaining order and cleanliness!

Vashishat Scientific Corporation said...

Much gratitude to you for posting such an unprecedented article. VL41
Physics lab equipment manufacturer | Physics lab equipment supplier

Road Bridge said...

"Here’s number 49—get ready to enjoy a fantastic summary of great recipes with exciting ideas and pairings. For any urgent space needs, don’t forget to check out emergency demolition contractors in Edmonton."









Om Sons said...

Bridle Jewelry : bridal jewellery delhi | buy bridal jewellery online Timeless elegance meets equestrian charm. Intricately designed pieces inspired by horse bridles, featuring delicate straps, buckles, and hardware. AA40

Tomjack said...

Ilforno is regarded as one of the best Italian restaurant in Abu Dhabi, known for its authentic dishes and warm, welcoming atmosphere. With a menu full of classic Italian favorites, it offers a genuine taste of Italy in the heart of the city.

Monster rabit said...

Epimedium Honey Dubai is a premium honey infused with epimedium, known for enhancing energy and libido. This natural blend supports sexual health and overall vitality. It can be enjoyed directly or added to beverages for a nutritious boost.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...