Wednesday, June 20, 2012

Összefoglaló: Süss! Alkoss! Díszíts! - 6. forduló

A VKF után már itt is van a Süss! Alkoss! Díszíts! játék 6. fordulójának az összefoglalója! Remek ötelekkel és nagyszerű receptekkel leptetek meg, nagyon köszönöm és örülök, hogy ilyen sokan résztvettetek! Mielőtt a lényegre, vagyis a teás és kávés finomságokra térünk, szeretném átadni a stafétát. Egyenesen Katucihoz repül, aki különleges bonbonokat, nagyszerű desszerteket és csodás tortákat készít.Praliné Zsuzsi, a Praliné Paradicsom blogról, fantasztikus jégkrémcsodát készített erre a fordulóra: kávé-Baileys jégkrém ropogós-kávés csokiburokban.
Hajni, a Lilahajnal konyhája blog szerzője egy nagyon izgalmas fűszeres, fekete teás pudingot hozott naspolyával.A Kamrapolc blog szerzője nagymamája receptjét osztotta meg velünk: teás keksz ropogós mandulával.


Petra, a Reformkori konyha blog szerzője kávés - és rózsaborsos kókuszkrémmel töltött csokoládécsészéket készített.Marisz kávéhabos kockákat sütött, méghozzá egy olyan recept alapján ami kötel 12 évet várt a kipróbálásra. Később pedig még egy adag diabetikus kávéfagyit is készített.


Afraa rózsavizes-teás muhallebi-t készített, ami egy klasszikus török/arab édesség, úgyhogy elő a repülőszőnyeget!

Teller-Cake két finomságot is hozott, méghozzá egy kávésat az úgynevezett "Manhattan roládot", valamint zöldteás kosárkákat is sütött, melyet nagymamája receptje alapján kreált."Reggel kávét, délután teát, este pedig kakaót." - írja Vikvi, így aztán nem volt könnyű döntés, de végül a kávé nyert és kávés mogyorós rolót sütött.


Gionetta bögrés diós tortát sütött amit aztán zöldteazselével dobott fel.


Katika nagyon aranyos karamellás-kávés tortácskákkal készült erre a fordulóra.

Éva, a Takarékos konyha blog írója kávés muffint sütött.


A Dizánjmenza blog szerzője a japán zöldteát választotta és csodaszép málnás-matcha-s süteményt sütött sós-karamell krémmel a belsejében. A sütit pedig mandulás sós-karamell krokanttal díszítette.

A Coffeinmentes blog szerzője naná, hogy kávés édességet hozott: kávés granitát készített karamelles mandulával, ebben a hőségben tökéletes!

Flóra kekszet sütött, aminek nem csak a töltelékében, de a tésztájában is kávé rejtőzik.


Ági zöldtea-zselés kuszkuszt hozott nekünk, a receptért klikk a képre.


Zsófinak szintén a matcha teára esett a választása és ezeket az aranyos málnás tortácskákat sütötte.


Zsolt, a lábas, fazék fakanál blog szerzője kávés krémest hozott nekünk.Konyhavirtuóz választása szintén a kávéra esett: kávés-csokis krémet készített grillázzsal.Bella igazán izgalmas zöld teás kókuszos muffint sütött erre a fordulóra.


Pixie Pie igazi kis csodát alkotott: Wonka-féle tejszínpompás mártott mokka. Recept később érkezik, de elmesélte, hogy miből áll: kávés-csokis piskóta kakaóbab törettel, ebben fehércsokis-kávés krém rejtőzik, amin tejszínhab csücsül, kívül pedig kávés-étcsoki ganache borítja. Tetejére pedig  pörkölt kávébab szemekből készült krokant került.


Katuci narancsos-kávés csokoládécsészét ropogós ostyával hozott erre a fordulóra, mindezt úgy, hogy a éppen nem volt konyhája!Zsuzsanna a következő édességet hozta nekünk (klikk a képre):

Emőke kávés-mascarponés bonbonokat hozott, amit még a nővérének is ízlett, pedig nem szereti a kávét!
Jómagam pedig ezeket az apró fehér csokoládés kávémousse-ánizsos étcsokoládé ganache tartelettes-eket sütöttem kakaóbabos habcsókkal.

11 comments:

marisz57 said...

Hű, tobzódhatunk a jobbnál jobb kávés és teás receptekben!
Téged pedig köszönet illet hogy ilyen jó háziasszonya voltál a játéknak!

Éva said...

Nagyon szép és jó finomságok egy csokorban! Köszi a játékot és annak levezénylését!

Aniko said...

Drága Noémi!

Szerintem kimaradtam, de azt hiszem ez az én hibám: nem küldtem el ugyanis a linket. Légyszi tegyél be!!!

Köszi Emma (coffeinmentes)

chriesi said...

Én köszönöm a recepteket! :)
@Emma: Jaj drága Emma, ne haragudj!

Katucikonyha, said...

Rengeteg gyönyörűség született a SAD-ban is, nagyon jó volt a téma, köszönjük a levezénylést! :-) A stafétát pedig külön köszönöm! :-) Igyekszem mihamarabb közzétenni az új témát. :-)

teller-cake said...

Szuper receptek egy kiváló összefoglalóban! Köszönjük a munkádat! :-)

kamrapolc said...

Szuper kis játék volt! köszönjük a témát, és munkádat Noémi! :)

Kisildi said...

Mivel friss blogger vagyok, nem tudom, hogy minek alapján ki nyert a játékban. A receptek csodásak, részemről itt mindenki győztes.

Váradi Zsolt said...

Köszönöm a játékot, csodaszép finomságokat ismertem meg. Még kezdő blogíró vagyok, de remélem, hogy egyszer én is ilyen szép, gusztusos recepteket oszthatok meg mindenkivel.
Még egyszer köszönöm!

Unknown said...

Micsoda felhozatal. Jó sok munkád lehetett vele, de nagyon jó lett az összefoglaló :)

chriesi said...

Én köszönöm a sok finomságot! :) Biztosan sokan újra találkozunk a következő fordulón! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...