![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAcPDYh0lRshydS15yJgFYIHWHTBBg4aad73Mp5jrVwjn-vMiE2oaezRUkAJ111GbtxhF0r76Czt7LW5JXcZB8VqRtO0cQs-9DUB38Ssvsi_21pjCoCwtruV3nQLiSbBOkw8-0Nr-pB4M/s400/parsnipgnocchi2.jpg)
Alig néhány maroknyi volt még a ládában, úgyhogy gyorsan le is csaptam rá. A tábla szerint egyenesen a Bodeni-tó legnagyobb szigetéről vagyis Reichenau szigetéről érkezett. Már akkor tudtam, hogy mi fog készülni belőle, méghozzá Beatbull paszternák gnocchija mellé.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEik1iGtpO8aHyLgz48xYH9PJiMIxlT5n176rnkEBmg9MKX-9VIyWy7KpxyXIpvyaCB_U3gb1072AgfC0hzP1uen9piYflxlP_Dt7M-dpoLPFNd-ZB8Fej4l4P5Ghnbvcgc4M5OLfs7o44I/s400/parsnipgnocchi1.jpg)
Egyébként egyáltalán nem azért mondom, de amíg van még paszternák mindenképpen próbáljátok ki, mert eszméletlen finom, mármint a gnocchi. A portulákból pesto készült pisztáciával, parmezánnal és olívaolajjal. Igazán harmonikus ebéd kerekedett a portulák-pisztácia-paszternák tirónak köszönhetően.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh62ILeViyOLEgxfeTRdmI-yjUh0F307UWgsKHBWO3TVLhTE4eGPO9y7PVcrB8phllREaniOHYwEwvCiLIiyW-p5JPUBnzmXez75b4VDLOaBdb0zXsGIcPOGsLLiayvXvnDO5ZpOr_PT9k/s400/parsnipgnocchi3.jpg)
4 comments:
3P ;) Jól hangzik és szép egyszerű zöld-fehér! Örülök, hogy ízlik a paszternákos gnocchi ;)
Errefelé nagyon ritkán kapható csak portulak - egyszer próbáltam még itthon is termeszteni, de a megtermett mennyiség kb. díszítésre volt csak elég. Kaptál mini mangold leveleket is? Vagy azt a héten majd úgyis meglátjuk ;)
Nekem iszonyúan bejött! :) Nem azt nem kaptam sajnos, de azért nem adom fel! Én most retket ültettem, kíváncsi leszek mi lesz belőle.
télvégi étel is lehet tavaszias :) és mihez hasonlít a portulák íze?
Az már igaz! Hmm nagyon enyhén savanykás, kicsit mogyorós, az öreg levelek pedig keserűek.
Post a Comment