
Alig néhány maroknyi volt még a ládában, úgyhogy gyorsan le is csaptam rá. A tábla szerint egyenesen a Bodeni-tó legnagyobb szigetéről vagyis Reichenau szigetéről érkezett. Már akkor tudtam, hogy mi fog készülni belőle, méghozzá Beatbull paszternák gnocchija mellé.

Egyébként egyáltalán nem azért mondom, de amíg van még paszternák mindenképpen próbáljátok ki, mert eszméletlen finom, mármint a gnocchi. A portulákból pesto készült pisztáciával, parmezánnal és olívaolajjal. Igazán harmonikus ebéd kerekedett a portulák-pisztácia-paszternák tirónak köszönhetően.

4 comments:
3P ;) Jól hangzik és szép egyszerű zöld-fehér! Örülök, hogy ízlik a paszternákos gnocchi ;)
Errefelé nagyon ritkán kapható csak portulak - egyszer próbáltam még itthon is termeszteni, de a megtermett mennyiség kb. díszítésre volt csak elég. Kaptál mini mangold leveleket is? Vagy azt a héten majd úgyis meglátjuk ;)
Nekem iszonyúan bejött! :) Nem azt nem kaptam sajnos, de azért nem adom fel! Én most retket ültettem, kíváncsi leszek mi lesz belőle.
télvégi étel is lehet tavaszias :) és mihez hasonlít a portulák íze?
Az már igaz! Hmm nagyon enyhén savanykás, kicsit mogyorós, az öreg levelek pedig keserűek.
Post a Comment