Thursday, March 11, 2010

Sült céklasaláta kecskesajttal

Úgy fest, hogy az idei tél paradicsoma a cékla lett. Nyáron mindig túlzásokba esek paradicsom vásárlás terén, és úgy látszik télen a céklával vagyok pont úgyanúgy. Főleg azóta, mióta felfedeztem egy számomra új fajtát a Chioggia-át. Viszont csak egyszer sikerült rá szert tennem, de szerencsére még volt egy a hűtőben, ami pont kapóra jött a mai előételhez. Sült céklasaláta pisztáciás kecskesajttal és egy könnyű körtés vinaigrettel.

Hozzávalók:
4 cékla
1 körte

35 ml körte ecet
35 ml mentaolaj
35 ml olívaolaj
olívaolaj a céklák sütéséhez
só, bors


Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Locsoljuk meg a céklákat olívaolajjal, sóval és borssal, tegyünk mellé egy babérlevelet, ha akarunk és süssük 50-60 percig. Hagyjuk kihűlni a fóliába. Az öntethez kockázzuk fel a hámozott körtét és keverjük össze az ecettel és az olajokkal. Gyaluljuk vékony szeletekre a céklát, locsoljuk meg az öntettel és tálaljuk kecskesajttal.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...