Friday, March 15, 2013

Kókuszfagylalt csokoládészósszal

Megtaláltam végre, végre, végre! Hogy micsodát? Szóval volt az a kék papírba csomagolt majmos kókuszos csokoládé amiért éltem-haltam gyermekkoromban. Aztán eltűnt, és csak egyszer akadtam valami hasonlóra, aztán annak is nyoma veszett. Ízét mai napig érzem, ha eszembe jut. Pár éve volt egy próbálkozásom, de az közel sem sikerült olyanra, mint a csokoládé. Finom volt, szó se róla, de nem volt ugyanaz. Most viszont sikerült nagyon eltalálnom! Az első próbálkozásnál szerintem ott hibáztam, hogy tejszínt is adtam hozzá és a csokoládét is belekevertem. Most csak kókusztejből főztem az alapot és a csokoládé tálaláskor került a fagylaltra szószként. Ahogy a frissen kevert lágy fagylalt összekeveredik a még langyos csokoládészósszal, jaj mennyei! Aki emlékszik a csokoládéra és szerette, az próbálja ki mindenképpen!
 

Hozzávalók:
a kókuszfagyihoz:
500 ml kókusztej
5 tojássárgája
150 g cukor
2-3 evőkanál kókuszreszelék
1 teáskanál porcukor

a csokoládészószhoz:
175
ml víz
150 g étcsokoládé
2 evőkanál kakaó
20 g cukor

A fagylalthoz a tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, közben a kókusztejet feltesszük melegedni. A habosra vert tojást folyamatos keverés mellett a kókusztejhez adjuk és addig melegítjük, míg eléri a 85
°C-ot. A fagyialapot egy tálba öntjük, a tetejére porcukrot szitálunk és hagyjuk kihűlni, akár egy éjszakára a hűtőbe tehetjük. Másnap a kókuszreszeléket megpirítjuk és az alapba keverjük, majd fagyigépben elkészítjük. Ha nincsen, akkor félóránként robotgéppel átkeverjük fagyasztás közben.

A szószhoz a vizet a cukorral és a kakaóval felforraljuk. Levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a durva darabokra vágott csokoládét majd simára keverjük. Tálaláskor a fagylaltra csurgatjuk, a maradék a hűtőben akár 2 hétig is eláll. Annyi a teendőnk csupán, hogy felmelegítsük. 


2 comments:

Pixie Pie said...

Hű, ezt tuti kipróbálom! Látszik rajta, hogy tökéletes! :)

chriesi said...

Köszi Pixie! Örülök, hogy tetszik! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...