Friday, January 18, 2013

Vérnarancs granita

Ó mit nekem a -6 fok és a hó? Az még hagyján, ha fagyizik az ember, de azért a granita már a keményebb változat. Már-már olyan, mintha jeget nyalogatna az ember. Persze azért ez attól sokkal finomabb és nem annyira hideg, mint egy jégkocka. Ha a krémes fagylalt simogatja a torkot, akkor a granita felpörgeti. Fogyasztáshoz ajánlom a kesztyű használatát. Akár közben, de utána mindenképpen. Hideg ide vagy oda, egyszerűen muszáj volt a vérnarancsból granitát gyártanom, már csak a harsogó szín miatt is. Nem került bele semmi extra, csak a vérnarancslé és cukorszirup, egyszerűen nem szerettem volna mást. Viszont mehet bele gyömbér, a merészebbeknek akár még feketebors is, nagyon jók együtt.




Hozzávalók:
7 vérnarancs leve (kb. 500 ml)

125 g gyümölcscukor
250 ml víz


A narancsok levét kifacsarjuk és leszűrjük. Közben a vizet felforraljuk a cukorral, majd a narancsléhez öntjük és hagyjuk kihűlni. Ezután egy tálkába öntjük és a fagyasztóba tesszük. 20-30 perceként villával átkeverjük, kb. másfél óra alatt eléri a megfelelő állagot. Ezután letakarjuk és legalább még egy órát állni hagyjuk.




1 comment:

4Gyerek said...

ha most állnék neki ilyent csinálni, víz nem is kéne. annyi nyál futott össze a számban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...