Wednesday, December 14, 2011

Narancsos-céklás gofri

Már megint gofri, de nem bírtam várni, hogy kipróbáljam Robi javaslatára a céklalével készült verziót. Picit tovább gondolva narancslevet és héjat is csempésztem a tésztába. A gofri színe pedig magáért beszél, ugye? Egyébként direkt nem csináltam túl édesre az alaptésztát, mert sziruppal szoktam tálalni, de aki gondolja, nyugodtan duplázza meg a mennyiséget.



Hozzávalók:
200 g liszt
60 g vaj
40 g cukor
2 tojás
1,5 teáskanál sütőpor
200 ml céklalé
100 ml narancslé
1 narancs reszelt héja



Olvasszuk fel alacsony hőfokon a vajat. Keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport a tojásokkal, majd öntsük hozzá a cékla- és narancslevet és keverjük simára. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és süssük ki a masszát gofrisütőben.

2 comments:

Unknown said...

Óriási lett a színe! Az utolsó kép pedig külön tetszik, érezhető a különbség a kamerák között ;)
Ízre és állagra egyébként milyen? Észre lehetett venni, hogy hiányzik a tej, vagy jobb tej nélkül? Csak azért kérdezem, mert sokmindenbe valójában nem szükséges a tej, ha kicsit eltöprengünk rajta.

chriesi said...

Szerintem egyáltalán nem rontott az állagán, hogy nem került bele tej. Bár ez most egy sűrűbb céklalé volt, mint az, amelyiket egyébként használni szoktam, úgyhogy majd tesztelem a másikkal is. A cékla ízét a narancs jól kiegészítette,a mandarin szirup meg dobot még egyet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...